Akwasi ontvangt award voor zijn bijdrage in de strijd tegen racisme

Glamour feliciteert Akwasi met zijn FunX Power Award

akwasi met funx award
Nikki van Toorn

Radiozender FunX bekroonde Akwasi Owusu Ansah (artiestennaam Akwasi) gisteren tot held en boegbeeld in de strijd tegen ongelijkheid in Nederland. De rapper, acteur, en dichter ontving tijdens de FunX Awards de Power Award. Hij verdient hem vanwege zijn rol in de strijd tegen racisme.

Dankbaar voor de prijs

"Gisteren ontving ik vanuit de handen van Fernando Halman de allereerste FunX Power Award. Ik had dit echt totaal niet verwacht. FunX hoeft dit niet te doen, maar de werkelijkheid is anders. ik voel me dankbaar, heb de prijs in ontvangst genomen en wil mijn management en de organisatie bedanken voor dit complot. You got me. blijf die vuist omhoog houden. bedankt voor de vele mooie berichtjes die ik heb ontvangen. we blijven strijdbaar! de strijd voor gelijkwaardigheid gaat door. speciale shoutout naar Clarice Gargard, The Black Archives, Nederland Wordt Beter en Black Queer & Trans Resistance. Mijn vuist is kaolo groot geworden."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vuist in de lucht gegooid

Gisterenavond liet Akwasi weten dat hij de award opdraagt aan iedereen die weleens een vuist in de lucht heeft gegooid. Hij is blij met de prijs en benadrukt dat de award staat voor een groter doel.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Verdiende uitzondering

Over de keuze om de award uit te reiken zegt de NPO-zender: "Normaal gesproken worden alle awards door het publiek bepaald, maar voor deze bijzondere award maakte FunX een uitzondering door er zelf eentje te geven aan iemand die het verdient. Ondanks alles dat hij over zich heen krijgt, geeft hij niet op en blijft hij doorgaan. En dat allemaal voor de good cause.”

Vanaf dit jaar wordt de award jaarlijks uitgereikt aan een persoon die een belangrijke maatschappelijke bijdrage levert voor de doelgroep van de radiozender.

Openbaar ministerie seponeert

Akwasi kreeg in juni enorm veel kritiek over zich heen, nadat hij sprak tijdens de Black Lives Matter-demonstratie. Zijn woorden werden door sommigen als opruiend gezien. Vorige week oordeelde het Openbaar Ministerie (OM) dat zijn opspraak 'opruiend' was en strafbaar. Akwasi, die afstand heeft genomen van zijn woorden, is uiteindelijk niet vervolgd. De officier van justitie besloot de zaak voorwaardelijk te seponeren. Inmiddels zijn er mensen die een artikel 12-procedure aanspannen bij het gerechtshof, omdat ze het niet eens zijn met de beslissing van het OM.

Numidia valt in de prijzen

Numidia won tijdens de awarduitreiking de prijs voor Artiest van het Jaar en versloeg daarmee haar vrouwelijke collega's Famke Louise, Yade Lauren, Lauwtje en Tabitha. Rapper Boef won 4 awards, namelijk de award voor beste mannelijke artiest van het jaar, beste nummer, beste mc (master of ceremonies) en beste album.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van #GetEducated