Meghan Markle over mentale gezondheid: "Ik was de meest gehate persoon in 2019"

"Dat was zo heftig, je kunt je niet eens voorstellen hoe dat voelt."

Trooping The Colour 2018
Max Mumby/IndigoGetty Images

Afgelopen zaterdag was het World Mental Health Day, een dag waarop velen stilstonden bij de struggle en het bevorderen van hun mentale gezondheid. Zo ook Meghan Markle en prins Harry, die te gast waren bij de podcast Teenager Therapy. De twee bespreken hoe belangrijk het is om te praten over je issues en doen een boekje open over moeilijke periodes in hun eigen leven.

Meghan Markle over internet trolls

De Hertogin van Sussex vertelt dat 2019 zwaar voor haar was. "Er is me verteld dat ik in dat jaar de meest gehate persoon op het internet was," aldus Meghan. "Ik was acht maanden daarvan niet eens zichtbaar - ik was op zwangerschapsverlof of met de baby - en toch werd er constant negatief over me geschreven. Het is bijna onoverkomelijk."

Meghan gaat verder: "Dat is zo heftig, je kunt je niet eens voorstellen hoe dat voelt. Het maakt niet uit of je vijftien jaar oud bent of vijfentwintig, als mensen dingen over je zeggen die niet waar zijn, heeft dat ernstige gevolgen voor je mentale en emotionele gezondheid."

Meghan Markle over kritiek Britse pers

De 39-jarige moeder van baby Archie verwijst naar alle kritiek die ze de afgelopen jaren heeft gehad nadat ze met prins Harry trouwde en deel uitmaakte van de royal familie. Onder anderen de Britse pers wist dagelijks onwaarheden over haar te melden. Meghan benadrukt dat haar situatie misschien anders lijkt dan de situatie van een gemiddeld mens, maar dat dat niet betekent dat ze niet hetzelfde voelt als een ander.

"Natuurlijk is onze ervaring uniek voor ons en kan deze heel erg verschillen van wat mensen dagelijks meemaken, maar het is nog steeds een menselijke ervaring, en dat is universeel," aldus de actrice. "We weten allemaal hoe het voelt om gekwetst te worden, of hoe het is om geïsoleerd of gezien te worden als 'de ander'." Soms vergeten we dat celebrities niet van steen zijn: het zijn ook maar mensen met gevoelens en angsten. Voor een celeb als Meghan Markle is het net zo belangrijk om aan haar mentale gezondheid te werken als het voor jou en mij is.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs