Chrissy Teigen schrijft emotioneel essay over verlies van zoontje Jack

"Nu ik alles opschrijf, voel ik de pijn weer"

Eerder deze maand deelden Chrissy Teigen en John Legend het hartverscheurende nieuws dat ze hun zoon, Jack, zijn verloren. Chrissy lag daarvoor al een maand in het ziekenhuis met problemen aan haar placenta, wat ervoor zorgde dat het kindje in haar buik niet genoeg bloed kreeg. Jack werd met twintig weken ter wereld gebracht en hij overleed enkele momenten na zijn geboorte.

John Legend en Chrissy Teigen verliezen kindje

Op dat moment deelden Chrissy en John hun verdriet, om daarna een begrijpelijke break van social media te nemen. Wel droeg John zijn nummer Never Break op aan Chrissy tijdens de Billboard Music Awards. Een maand later heeft Chrissy de ruimte gevonden om haar gevoelens op te schrijven in een essay, want zo zegt ze: "Ik heb dit opgeschreven omdat het eruit moet voordat ik verder kan gaan met mijn leven."

Chrissy Teigen over verlies

Ze begint haar stuk met een dankwoord aan iedereen die haar in de afgelopen tijd berichtjes, bloemen, cadeautjes of hun op welke andere manier dan ook heeft bijgestaan. Daarna vertelt ze wat er precies is gebeurd. Chrissy had complicaties aan haar placenta, dit resulteerde erin dat het kindje niet genoeg bloed kreeg. Tijdens de zwangerschap van haar twee andere kinderen, Luna en Miles, gebeurde dit ook maar had ze uiteindelijk toch een voldragen zwangerschap.

"Hij [Jack, red.] zou dit niet overleven en als we nog langer door zouden gaan, ik misschien ook niet. We hebben zakken vol bloed gegeven, maar die kwamen er net zo snel ook weer uit. Het mocht niet baten, het was alsof we niets hadden gedaan. Op een avond vertelde de doktoren mij dat ik de volgende ochtend afscheid moest nemen. Eerst huilde ik een beetje, daarna heel hard en ik had nog niet eens het besef wat ons te wachten stond. Nu ik dit schrijf, voel ik die pijn weer. Ik kreeg zelfs extra zuurstof om met dit verdriet om te kunnen gaan," aldus Chrissy over een van de moeilijkste momenten uit haar leven.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Chrissy Teigen over emotionele foto's

Daarna vertelt ze dat ze haar moeder en John heeft gevraagd foto's te maken van de moeilijke momenten – iets waar ze later veel kritiek op kreeg. "Ik wilde het hem niet vragen, maar ik had de foto's echt nodig. Hij vond het verschrikkelijk, dat zag ik. Hij snapte er op dat moment ook niets van. Maar ik wist dat ik deze momenten voor altijd wilde onthouden. Zoals ik onze trouwdag ook blijf onthouden, en de tranen van geluk nadat we Luna en Miles kregen."

Chrissy Teigen over haat en kritiek op foto's

Ook over die kritiek heeft ze wat te zeggen. "Ik kan niet uitleggen hoe weinig het met me doet dat sommige mensen de foto's haten. Hoe weinig het me boeit dat het iets is wat jij niet zou doen. Ik heb het meegemaakt, ik heb er voor gekozen het te doen. Deze foto's zijn alleen voor mensen die dit ook mee hebben gemaakt of voor mensen die benieuwd zijn hoe het is om zoiets mee te maken. De gedachten van anderen betekenen niets voor mij," aldus Chrissy.
Uiteindelijk sluit ze haar essay af met hoe ze naast dit verdriet ook geluk voelt. "Jack zal voor ons altijd bestaan en geliefd zijn, onze kinderen zien hem in de vlinders en de bomen buiten. Dankjewel aan iedereen die ons in zijn of haar gedachten heeft gehad. We hebben zoveel geluk."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs