Koen Kardashian over verslaving: "Mijn broer was bang dat hij werd gebeld met de boodschap dat ik er niet meer was"

In de YouTube-serie 'Open Kaart' spreekt Koen over zijn drugsverslaving, seksueel misbruik en liefdesleven

robbert rodenburg in gesprek met koen kardashian
Robbert Rodenburg / YouTube

Koen Kardashian stond de afgelopen tien jaar bekend als een feestbeest. Dol was het, maar was hij ook gelukkig? In zijn nieuwe boek ‘Gelukkig verloren’ gaat hij dieper in op dit vraagstuk. Goede vriend Robbert Rodenburg stelt de bekende Nederlander – zijn echte naam is Koen Pieter van Dijk – in de YouTube-serie 'Open Kaart' vragen over Koens drugsverslaving, seksueel misbruik en zijn liefdesleven.

Tijd om af te kicken

"Ik merk dat ik heel veel dingen die ik heb meegemaakt, niet heb verwerkt. Het wordt tijd dat ik daaraan ga werken," zegt Koen wanneer zijn drugsgebruik aan bod komt. Hij vindt het lastig om uit te spreken dat hij een verslaafde is. * Toch gaat hij nadat zijn boek uitkomt in rehab. "Daar heb ik zelf voor gekozen. Het is goed zo. Mijn sociale kring is er al lang klaar voor, dat weet jij." In het gesprek wordt duidelijk dat Koen's vrienden, waaronder Anna Nooshin en Robbert, vorig jaar een interventie hebben gedaan om Koen van zijn probleem af te helpen. Koen zegt daarover: "Toen was ik er nog niet klaar voor. Door het traject van mijn boek besef ik dat ik een probleem heb."

* Koen Pieter van Dijk deelt vandaag op zijn Instagram dat hij op de wachtlijst staat voor een opname. Het is nog niet bekend wanneer hij precies opgenomen wordt.

Bang voor 'het' telefoontje

Koen wordt emotioneel als het over het verdriet van zijn familie gaat. "Ze hebben slapeloze nachten gehad. Ik vind het heel moeilijk dat ik mijn familie dat heb aangedaan. Mijn broer moest huilen toen ik laatst vertelde dat ik in rehab wil. Hij zei: 'ik heb jarenlang mijn telefoon niet op vliegtuigmodus gezet als ik ging slapen, omdat ik bang was dat ik werd gebeld dat mijn broertje er niet meer zou zijn.' Dat vond ik heel heftig om te horen. De laatste maanden zijn mijn ogen geopend."

Robbert vertelt dat hij die zorgen herkent. "Ik zie dat je sterker geworden bent, maar ik heb die momenten vaker gezien en erin geloofd. Daarin is mijn vertrouwen geschaad." Robbert geeft aan dat ook hij slecht kon slapen, daarover zegt hij: "ik wil mijn lieve Koentje niet kwijt." Vaak dacht ook hij dat het wachten was op een verschrikkelijk belletje.

Misbruik

Op de vraag wat het heftigste is wat Koen heeft meegemaakt, noemt hij zijn verkrachting. Die maakte hij mee op zijn zestiende jaar. Hij voelde dat er op liefdesgebied meer was, dan zijn vriendinnetjes. Er waren geen homocafés en apps, dus ging hij op een gay chat. Daar raakte hij aan de praat met een man. Na drie weken contact via MSN, sprak Koen af bij het huis van de jongen. Het bleek een hele andere man die hem naar binnen sleurde.

Zelf hulp nodig na een nare seksuele ervaring? Je kunt hier terecht.

Ruimte voor een serieuzere toekomst

Ook het liefdesleven van de heren blijft niet onbesproken in de YouTube-serie. Volgens Robbert straalt Koen sex uit. Dat beaamt hij: "Jou wordt soms nog gevraagd of je zin hebt om een hapje te eten bij The Duchess, ik krijg hele andere vragen." Koen wijst op de directe, niet chique berichten die hij in zijn DM krijgt. Hij begrijpt dat dat ook komt omdat hij zijn leven op een bepaalde manier leeft. Robbert stipt aan dat dit waarschijnlijk ook komt omdat hij vaak met heteromannen gaat. "Ze komen graag op snuffelstage," grapt Koen. Later zegt hij serieuzer: "Ik denk dat ik straks een andere man ga aantrekken. Of dat mijn ogen geopend worden voor de mannen die wel lief voor me zijn. Ik ben er denk ik bijna klaar voor, maar laat ik eerst aan mezelf werken."

'Gelukkig verloren' is te koop voor €18,99.


Eerder sprak Gravin Eloise van Oranje in een openhartig interview met Robbert over haar leven onder een vergrootglas.

Bekijk hieronder de video.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs