Billie Eilish doet voor het vierde jaar op rij hetzelfde interview

Billie over het kutjaar dat 2020 was, díe tanktopfoto en haar grootste onzekerheid

billie eilish jaarlijks interview 2020
Vanity Fair / YouTube

Het is inmiddels traditie geworden. Op 18 oktober van de afgelopen vier jaar is Billie Eilish gaan zitten voor een interview met Vanity Fair. In de nieuwste versie van de interviewserie blikt ze terug 2020. Billie was enkele dagen voor de pandemie begonnen aan een extreem wereldtournee, maar nu zat ze het grootste deel van het jaar net als jij en ik gewoon op de bank.

Billie Eilish' jaarlijks interview

Het was één van de meest indrukwekkende portretten van wat faam met een tiener kan doen. In 2017 werd de toen 15-jarige Billie Eilish geïnterviewd door Vanity Fair als nieuw talent. Ze was vrolijk, sprankelend en excited. Ze voelde dat er iets groots aan zat te komen en ze had er zin in. Exact een jaar later is Billie één van de populairste popartiesten van de wereld en interviewde Vanity Fair haar opnieuw. Exact dezelfde vragen, maar inmiddels zit er een totaal ander meisje voor de camera. Cynisch, vermoeid en not impressed. Je ziet dat ze in een wervelwind is gezogen en dat haar overweldigende succes haar geen gelukkiger mens heeft gemaakt.

Een heel andere Billie

In 2019 (dat interview bekijk je hier) zagen we een andere versie van Billie: ze begon in haar succes te groeien en zat er rustig, met een heel ander soort energie. Ze vertelde dat ze dat jaar het meeste zelfvertrouwen had dat ze ooit heeft gehad. In 2020 lijkt Billie er met dezelfde rust te zitten, alleen blikt ze terug op een jaar dat heel anders liep dan het had moeten lopen. Maar altijd op een weloverwogen, relativerende manier: "Voor veel mensen was dit jaar een letterlijke hel. Ik besef dat ik me gelukkig mag prijzen met het geluk dat ik heb gehad. Ook al was het een kutjaar."

'Damn, Billie got fat!'

Verder spreekt Billie over de steun die ze aan mensen als Justin Bieber en Ariana Grande heeft gehad in het omgaan met het zijn van een wereldster. Op de vraag hoe vaak Billie herkend wordt is het antwoord redelijk verdrietig: in het eerste interview wordt Billie af en toe om een handtekening gevraagd, maar de laatste twee jaar kan Billie niet meer normaal naar buiten. En áls ze dan naar buiten gaat, dan wordt ze gespot door de paparazzi. Ook dat onderwerp snijdt ze aan. Billie – die haar lichaam doorgaans bewust verhult met baggy kleding – werd gefotografeerd in een tanktop op een warme dag. "Iedereen zei ineens: 'Damn, Billie got fat!'. Nope, zo heb ik er altijd uitgezien, jullie zien dat alleen nooit."

Bekijk het interview met Billie Eilish van 2020

Verder laat Billie haar lieve hond Shark zien, vertelt ze dat ze aan maar liefst 16 nieuwe nummers werkt. Ook spreekt ze openhartig over haar grootste onzekerheid dit jaar: soms voelt ze zich alsof ze een Billie Eilish-imitator is en ze niet meer echt weet wie ze zelf is. Bekijk hieronder het volledige interview.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs