Glamour's coversterren Yade Lauren en Kevin over hun gekke succesjaar

Terwijl voor iedereen 2020 een rotjaar was, ging het voor Yade en Kevin eigenlijk wel lekker

In ons decembernummer gaan we in gesprek met onze duo-coversterren: zangeres Yade Lauren (21) en rapper Kevin (26), die je kent van hun megahit Als ik je niet zie. De new kids on the block in de muziekbusiness vertellen alles over hun 2020 – dat was voor hen allebei namelijk het jaar dat ze hun eerste albums dropten, en met succes. Hieronder een voorproefje van ons interview met de twee rijzende sterren.

Hoe kijken jullie terug op 2020?

Yade Lauren: “Er was natuurlijk veel aan de hand in de wereld. Ik ben daar absoluut gevoelig voor, maar heb het voor mezelf gelukkig om kunnen zetten in iets positiefs. Ik voelde echt de drive en motivatie om me volledig te focussen op mijn art, mijn muziek. Op carrièrevlak is het een positief jaar geweest, ik heb mijn debuutalbum Reflecties uitgebracht, ben mooie samen-werkingen aangegaan en heb meer tijd dan ooit in de studio door kunnen brengen. Het leek wel of iedereen om me heen meer tijd had om toffe dingen te doen en te experimenteren op muziekgebied, misschien juist wel omdat er verder weinig te doen was. Daardoor kwamen samenwerkingen sneller tot stand, zoals ook met Kevin.”

Kevin: “Voor mij was het ook zeker een goed jaar, mijn nieuwe album Animal Stories kwam op nummer 1 binnen. Daar ben ik natuurlijk superdankbaar voor. Uiteraard was het wel balen dat ik niet kon optreden, want ik had voor de zomer veel festivals en optredens gepland. Uiteindelijk heb ik één optreden in Lloret de Mar in Spanje gedaan voor drie-honderd man, in een venue waar eigenlijk tweeduizend man in kon. Dus dat was toch wat minder. Aan de andere kant denk ik dat mijn muziek juist dit jaar extra goed is ontvangen, want ik maak rustige luister-muziek, geen club bangers. Zelf heb ik het uitgaan totaal niet gemist, ik kom alleen nog in clubs als ik er moet optreden.”

Heeft dit jaar jullie iets geleerd?

Kevin: “Er waren zeker besefmomenten: dat je moet leren geduld te hebben en positief te blijven. Sommige dingen kun je niet controleren. Ik denk dat mensen sowieso meer stilstaan nu en bewuster leven. Dat lijkt me alleen maar goed.”


Yade Lauren: “Het klinkt misschien gek, maar ik had voor mijn gevoel dit jaar voor het eerst in mijn leven wind mee. Er zullen altijd struggles zijn natuurlijk, maar ik heb geleerd op mezelf te vertrouwen en vooral ook écht naar mezelf te luisteren, in plaats van me door anderen te laten leiden. Verder heb ik veel geïnvesteerd in zanglessen, dans-lessen en conditietraining, zodat ik volgend jaar nog beter kan performen op het podium.”

Glamour ziet jullie als beloftes voor 2021. Wat heb je naast talent nodig om te slagen in deze business?

Yade Lauren: “Als artiest lig je onder een vergrootglas, dus het is belangrijk om goed te weten wat je wilt en te focussen op je doel. Daarom moet je de juiste mensen om je heen verzamelen die in je geloven. Je kunt niet alles alleen doen. En je moet discipline hebben.” Kevin: “Discipline is zeker superbelangrijk. Ik heb vroeger op hoog niveau gevoetbald (Kevin zat in het jeugdteam van Excelsior in Rotterdam, red.). Dat heb ik verknald door een gebrek aan discipline en dat laat ik geen tweede keer gebeuren. Ik ben als rapper niet per se een natuurtalent, het kost tijd en discipline om ergens écht goed in te worden. Hoe beter je ergens in wordt, hoe meer je er ook van gaat houden.”

Jullie zijn beiden niet bang om je kwetsbaar op te stellen in je muziek. Zo schreef jij, Yade, een superpersoonlijk nummer over de moeizame relatie met je vader. Waarom kiezen jullie daarvoor?

Yade Lauren: “Ik wil graag een eerlijke boodschap overbrengen in mijn muziek en teksten. Omdat ik het vaak moeilijk vind om me verbaal goed te uiten als ik tegenover iemand sta, druk ik mijn emoties liever uit in mijn muziek. Ik vind het ook belangrijk omreal te blijven, om mensen op die manier te helpen en te stimuleren om ook met hun gevoelens te dealen. Alles wat ik meemaak in het echte leven, neem ik mee in mijn nummers. Het grappige is dat ik dit jaar heb gemerkt dat het moeilijker is om inspiratie te vinden bij het tekstschrijven als alles goed gaat. Blijkbaar komen de beste dingen toch voort uit pijn. Muziek werkt in die zin ook echt als therapie voor mij.”

Lees meer in ons december-issue

In Glamour's decemberissue spreken we rijzende sterren Yade Lauren en Kevin, praten we met model Rose Bertram over het moederschap en vragen we Akwasi naar zijn bewogen jaar. Verder is er voldoende shop-inspiratie voor de feestdagen en zijn er weer een hoop interessante reads . Nieuwsgierig geworden naar ons bomvolle december-issue, maar geen zin om de deur uit te gaan? Je bestelt 'm hier online! Wil jij iedere maand het leukste blad van Nederland op je deurmat krijgen? Meld je dan aan als abonnee, en mis nooit meer een editie van Glamour.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs