Elliot Page, voorheen Ellen Page, maakt bekend transgender te zijn

"Ik ben trans, mijn pronouns zijn hij/die en mijn naam is Elliot," aldus de Oscar-genomineerde acteur in een post op social media

elliot page
Elliot Page

Elliot Page (33), de Oscar-genomineerde acteur die voorheen bekend was als Ellen Page, heeft in een statement op social media laten weten transgender te zijn. "Ik ben trans, mijn pronouns zijn hij/die en mijn naam is Elliot," schrijft hij in een uitgebreide post. Page is vooral bekend van zijn rollen in Inception, The Umbrella Academy en Juno.

Authentieke zelf

"Ik voel me zo gezegend om dit te kunnen schrijven. Om hier te zijn. Om aangekomen te zijn op deze plek in mijn leven," aldus Page. "Ik voel een overweldigende dankbaarheid voor alle mensen die me in deze journey hebben gesteund. Het voelt fantastisch om eindelijk genoeg van mezelf te houden om mijn authentieke zelf te willen zijn."

De acteur gaat verder: "Ik haal zo veel steun en inspiratie uit de trans community. Bedankt voor jullie moed, jullie openheid en dat jullie je eindeloos inzetten om deze wereld inclusiever te maken. Ik hoop dat ik op dezelfde manier steun kan bieden en me in kan zetten voor een gelijkere en liefdevollere samenleving."

Een zwaar jaar voor de trans community

Page vertelt verder hoe zwaar het kan zijn om bekend te maken dat je trans bent. Daarna deelt hij enkele statistieken van de Human Rights Campaign over geweld en discriminatie tegenover trans personen. Volgens hun cijfers is 2020 op weg om het dodelijkste jaar voor de trans-community te worden: alleen al in Amerika zijn dit jaar minimaal 40 trans mensen vermoord, hoofdzakelijk mensen van kleur. Trump en zijn regering doen de afgelopen vier jaar pittig hun best om allerlei rechten van trans personen terug te draaien: zo wil hij dat zorginstellingen als ziekenhuizen trans personen mogen weigeren.

Lees hieronder de volledige post van Elliot Page

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs