Zo ziet Alaia, de 3 jaar oudere zus van Hailey Bieber, eruit

De 27-jarige Alaia is net als Hailey model én zet zich in voor vrouwen met endometriose

Hailey Baldwin Bieber, wie kent d'r niet? Als dochter van acteur Stephen Baldwin raakte de 24-jarige al op jonge leeftijd bekend met de weelde van Hollywood. Een succesvolle modellencarrière volgde en inmiddels vormt ze al een tijdje een showbizzkoppel met Justin Bieber. Iets minder bekend is haar drie jaar oudere zus: Alaia Baldwin. Toch is zij minstens zo cool als Hailey.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hailey Bieber

In tegenstelling tot haar wereldberoemde zusje staat het leven van de 27-jarige Alaia een stuk minder in de schijnwerpers. Alaia is de first born van Stephen Baldwin - samen met zijn broers Alec, William en Daniel vormen ze een bekende acteursfamilie - en artiest én grafisch ontwerper Kennya Deodato. Alaia is inmiddels getrouwd met Andrew Aronow. Hun liefde werd afgelopen augustus bezegeld met de komst van dochter Iris Elle.

Endometriose

De half Braziliaanse Baldwin-telg is net als Hailey werkzaam als model, maar maakt zich tevens hard voor de chronische ziekte endometriose, oftewel: weefsel dat op baarmoederslijmvlies lijkt maar op plekken buiten de baarmoeder zit, zo luidt de uitleg op Thuisarts.nl. Aan Everyday Health vertelde Alaia dat ze op haar 22ste de diagnose kreeg.

Ze maakte destijds een pijnlijke periode mee, waarbij ze soms tien dagen achter elkaar op bed lag. Alaia was hard aan het werk in de modellenindustrie, toen bekend werd dat het om endometriose ging. Ze besloot haar bekendheid in te zetten om het onderwerp meer bespreekbaar te maken en deelde op social media onder andere realistische foto's van haar opblazen buik.

Opgezette buik

Alaia merkte dat veel mensen in haar omgeving het gevoel hadden dat ze hun opgeblazen buik moesten verbergen. "Wanneer je endometriose hebt, gaat dat niet werken. Dat is niet hoe een ontsteking in je buik werkt. Je kunt het er niet ineens aftrainen of afslankthee drinken. Het blijft opgezwollen en dat moet je te zien te accepteren," vertelt ze.

"Ik had mensen en vrienden die model zijn om mij heen zonder endometriose, maar die wel zeiden: 'Bedankt dat je dit doet'. Er ligt zo'n grote druk op mensen in deze industrie die niet altijd een goede dag hebben." Mede door deze woorden is Alaia vandaag de dag board member van Endofound, waar ze zich inzet voor vrouwen met endometriose en draagt ze haar steentje bij om de toegang tot reproductieve gezondheidszorg te verbeteren.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs