Monica Geuze laat tatoeages weglaseren: dít is wat er allemaal bij komt kijken

Spijt van een tatoeage? Zo kom je er vanaf

Tatoeages zijn prachtig, maar als ze eenmaal zijn gezet, is er no way back. Soms kun je helemaal verliefd worden op een idee, product of design, en er later toch spijt van krijgen. Je kunt ze, in tegenstelling tot piercings, niet uitdoen als je ze zat bent. Door de nieuwste technologie is het tegenwoordig wel steeds makkelijker om ze weg te laten laseren. Iets wat ook Monica Geuze heeft ontdekt. In haar vlog vertelt ze waarom ze ervoor kiest bepaalde tattoo's te laten weglaseren.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Tatoeages weglaseren

Het laten verwijderen van een tattoo is niet onmogelijk. Zo kun je ervoor kiezen om een tatoeage waar je spijt van hebt, weg te laten laseren. In haar nieuwste vlog laat Monica weten spijt te hebben van de tatoeage die ze in haar nek heeft laten zetten: "Het laatste jaar is-ie me echt mega gaan irriteren. Iedere keer als ik een foto zie van mezelf bewerk ik de foto zodat je tattoo niet ziet. Ik wil mijn haar ook oprecht niet in een staart dragen, omdat ik mezelf zo erger aan dat lelijke ding in mijn nek," vertelt Monica. "Het is tijd dat-ie weggaat. Eigenlijk heb ik dat met bijna al mijn tatoeages. Als ik nu in mijn vingers zou kunnen knippen, dan zou ik ze allemaal willen laten verdwijnen."

Toch vindt de vlogster het niet de moeite waard om alle tatoeages - en dat zijn er nogal wat te laten weglaseren. "Ik laat nu twee kleintjes (de nektattoo en een tattoo op haar vinger die ze ooit samen met ex-vriend Lars Veldwijk liet zetten, red.) weglaseren en dat is zo gebeurd. Maar ik vind het te pijnlijk om alles aan te pakken," aldus Monica. Ook laat ze weten dat elke tatoeage wel een bijzondere herinnering met zich meebrengt.

Proces tattoo weglaseren

Het laten weglaseren van je tatoeages is echter geen quick & easy-methode, en je moet er dan ook de nodige tijd voor uittrekken. Daarnaast is het totaalbedrag van de behandelingen vaak een stuk duurder dan het bedrag dat je ooit voor de tattoo hebt betaald. Ook ligt het heel erg aan wat voor inkt er is gebruikt en hoe groot de tatoeage is. Geen een tattoo is hetzelfde en dus krijg je altijd een op maat gemaakt behandelplan.

Bij Undo Your Tattoo in Amsterdam, de kliniek waar ook Monica Geuze haar tattoo's laat weglaseren, vertellen ze hoe zo'n proces in zijn werk gaat. "Bij het zetten van een tattoo wordt inkt in de huid gebracht. Ons lichaam schrikt van deze onbekende stof, maar is vanwege het grote formaat van de inktdeeltjes niet in staat deze af te voeren," begint de uitleg op hun pagina.

Littekens tatoeage verwijderen

"Tijdens het verwijderen van een tattoo met de PicoWay laser worden de laserstralen door de grote inktdeeltjes van een tattoo geabsorbeerd, hierdoor breken de grote inktdeeltjes op in kleinere inktdeeltjes. De inktdeeltjes zijn dan zo klein dat ze door het lichaam kunnen worden afgevoerd." Ook benadrukken ze dat het echt van belang is om je tattoo alleen te laten verwijderen bij bedrijven met de juiste keurmerken.

Zo waarschuwen ze vooral voor eventuele littekens die je kunt krijgen bij het verkeerd laten weglaseren van je tatoeages. "Er zijn helaas veel goedkope of verkeerde lasers in omloop die zogenaamd tattoo’s weghalen, maar vooral littekens opleveren. Een tattoo verwijderen kan op een snelle en veilige manier, maar is uitsluitend mogelijk met een picoseconde laser waarvan de PicoWay de meest geavanceerde en krachtigste laser is."

Bekijk het hele proces van het laten weglaseren van je tatoeages in Monica's vlog hierboven.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs