Billie Eilish over relatie met haar lichaam: 'Ik nam dieetpillen waarmee ik af zou vallen'

De zangeres was pas 12 jaar oud toe ze de pillen ontdekte

billie eilish op de rode loper in chanel
Jeff KravitzGetty Images

Billie Eilish is zonder twijfel een echte badass. Maar hoe zelfverzekerd ze misschien ook overkomt, ook de veelvoudig Grammy-winnares heeft zo haar onzekerheden gehad. In een openhartig interview met Vanity Fair vertelt ze hoe ze jarenlang struggles had met haar lijf. "Ik begon wijde kleren te dragen om mijn lichaam te verhullen."

Billie Eilish over onzekerheden

We zien gelukkig steeds meer verschillende lichaamstypen op tv en social media. Dat betekent alleen niet dat alle onzekerheden daarmee als sneeuw voor de zon verdwijnen. Billie Eilish kan erover meepraten. "Mijn lichaam was de reden dat ik begon met in mijzelf snijden," vertelt ze openhartig.

De zangeres had naar eigen zeggen een verschrikkelijke relatie met haar lijf. "Ik at niet, ik hongerde mezelf echt uit." En dat bleek niet alles. Billie besloot op een gegeven moment zelfs dieetpillen naar binnen te werken. "Ik herinner me nog dat ik een pil nam waardoor ik gewicht zou verliezen, maar het zorgde er alleen maar voor dat ik in bed plaste. Ik was toen twaalf, het was echt gekkenwerk."

Billie Eilish lichaam

Toen de piepjonge zangeres bekend werd bij het grote publiek, werd het er qua onzekerheden niet veel beter op. Zo had heel de wereld ineens een mening over haar lijf. "Ik dacht dat ik de enige was die een probleem had met mijn lichaam, maar ook heel het internet haatte mijn lichaam. Dus dat was echt top."

Inmiddels is Billie in een veel betere state of my mind en heeft ze haar onzekerheden iets van zich af kunnen schudden en laat ze haar lichaam steeds vaker zien. Zo vertelde ze in een video die ze ieder jaar met Vanity Fair maakt het volgende: "Ik vind het fijn als kinderen zich met mij kunnen identificeren en mij vertellen dat ik ze comfortabel laat voelen met hun eigen lichaam. Als ik dit ermee bereik, dan doe ik dat graag."


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs