Monica Geuze in gesprek met Hugo de Jonge: "Het gaat me niet in de koude kleren zitten."

Voor Glamour's VOTE-issue vroeg Monica Geuze de demissionair minister van VWS het hemd van het lijf

monica geuze interviewt hugo de jonge
Juul Lit

Monica Geuze meets Hugo de Jonge. Voor Glamour's VOTE-issue sprak de vlogger de demissionair vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), die na werktijd ook gewoon echtgenoot en vader is.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Coronavirus

Denk je aan het coronavirus, dan denk je aan Hugo de Jonge. De minister van VWS werd na het terugtreden van Bruno Bruins verantwoordelijk voor de aanpak van COVID-19. Hij is diegene die tijdens iedere persconferentie samen met demissionair minister-president Mark Rutte het volk toespreekt. Inmiddels kent ieder huishouden de beste man wel, maar wie is Hugo de Jonge als hij uit Den Haag thuiskomt?

"Toen ik minister werd, had ik nooit kunnen bedenken dat we nu in zo’n enorme crisis zouden zitten. En ook niet dat ik in deze rol terecht zou komen. Natuurlijk merk ik wel dat mensen tegenwoordig iets vaker omkijken als ze me op straat tegenkomen, maar ik sta er eigenlijk weinig bij stil. Hier hoort nu eenmaal een bepaalde bekendheid bij."

Negatieve reacties Hugo de Jonge

Bij deze bekendheid komt vaak ook veel negativiteit bij kijken. Iets wat hem vandaag de dag niet meer vreemd is. "Het gaat me niet in de koude kleren zitten, zeker niet als mijn gezin erbij wordt betrokken." Sommige reacties gaan volgens de minister zelfs heel ver, maar toch weet hij het naar eigen zeggen altijd te relativeren. "Ik krijg ook een heleboel mooie reacties."

Gezin Hugo de Jonge

Doordat hij zich nu volle bak moet focussen op de aanpak van het coronavirus, moeten zijn vrouw Mireille en kinderen Sarah en Ismaël hem veel missen. "Elk brokje vrije tijd dat ik heb, gaat naar mijn gezin. Dat is voor mij de definitie van geluk." Toch is het afgelopen jaar vooral voor Sarah en Ismaël niet altijd even makkelijk geweest...

Het hele interview met Hugo de Jonge lees je in Glamour's VOTE-issue. Extra leuk: als je het nieuwe nummer online bestelt, ontvang je twee exclusieve Glamour mondkapjes. Op deze mondkapjes staan de teksten ‘VOTE’ en ‘VOTED’, zodat ook jij iedereen kan overtuigen om te gaan stemmen. Let op: de exclusieve mondkapjes worden apart nagestuurd nádat jij je bestelling hebt geplaatst.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs