Gigi Hadid onthult het verhaal achter haar intieme thuisbevalling en hoe ze dochter Khai wil opvoeden

En het model koos niet voor de meest voor de hand liggende bevallingsmethode

Na meer dan tien maanden grotendeels off the radar te zijn geweest is Gigi Hadid terug. Het model schittert op de gloednieuwe cover van de Amerikaanse Vogue en geeft daar haar allereerste (en bijzonder openhartige) interview sinds de bevalling van haar dochtertje Khai. Daarin onthult het half-Nederlandse model hoe haar (veertien uur-durende!) thuisbevalling eraan toe ging en hoe ze samen met Zayn Malik van plan is haar dochtertje op te voeden.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Gigi Hadids thuisbevalling

In het interview vertelt Gigi dat ze in eerste instantie in een ziekenhuis in New York wilde bevallen, maar dat ze hier toch vanaf zag wegens de huidige coronacrisis waardoor haar familie niet bij de bevalling aanwezig mocht zijn. Ook werd het besluit extra kracht bijgezet na het zien van de documentaire The Business of Being Born, vertelt Gigi. Daarom beviel Gigi thuis, op de boerderij van de Hadids in Bucks County in Pennsylvania. Moeder Yolanda Hadid, zus Bella en partner Zayn waren samen met twee verloskundigen aanwezig en een doula keek via Zoom mee op het moment dat Gigi haar veertien uur durende bevalling doorstond.

"Ik zag er waarschijnlijk gestoord uit," vertelt Gigi lachend. "Ik was een echte animal woman." Bovendien onthult Gigi dat ze niet voor de meest standaard bevallingsmethode koos, maar wilde bevallen in een opgeblazen badje. Daar besloot ze, zonder ruggenprik, haar kind op de wereld te brengen. "Ik moest diep graven," vertelde Gigi. "Ik wist dat dit de meest gestoorde pijn in mijn leven zou worden, maar je moet je eraan overgeven en zeggen: het is wat het is. Ik vond dat geweldig."

"Hulpeloos"

Toch overwoog Gigi op een gegeven moment tóch gebruik te maken van een mogelijke ruggenprik: "Er was zeker een punt waarop ik dacht: 'ik vraag me af hoe het zou zijn met een ruggenprik'. Maar mijn verloskundige keek me aan en zei: ‘Je bent aan het bevallen. Niemand kan je helpen. Je bent sowieso al voorbij het punt om nog een ruggenprik te kunnen nemen, dus je zou op precies dezelfde manier bevallen als in een ziekenhuisbed."

Gigi zei dat ze wist dat iedereen trots op haar was, maar dat ze hen op bepaalde momenten ook in paniek zag. "Ik zag op sommige momenten tijdens de bevalling hoe geschrokken mijn moeder, Zayn en Bella waren," aldus Gigi. "Zayn vertelde dat hij zich hulpeloos voelde omdat hij zag hoeveel pijn de persoon had van wie hij zoveel houdt," vertelt Gigi.

Opvoeding dochter Khai

Baby Khai kwam daarna recht in Zayns handen ter wereld, vertelt de new mom. "Ik had niet eens door dat ze er al was, ik was zo uitgeput. Ik weet nog dat ik opkeek en hem met haar in zijn armen zag staan. Het was zo schattig." Het koppel onthulde ook tegenover Vogue dat ze Khai - wat overigens Arabisch is voor 'de uitverkorene' of 'vorstelijk' - niet willen opvoeden in New York, maar in hun huis in Pennsylvania.

"Ik ben er zeker van dat we haar hier willen laten opgroeien. Het groen en de levensstijl op de boerderij zijn vergelijkbaar met wat ik als kind heb ervaren en dat geeft een bepaalde rust. Ik denk dat dat heel belangrijk is voor Zayn en mij. Dat het zo mooi is om je kind de kans te geven om verschillende interesses te verkennen."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs