Zo gaat het nu met Mara Wilson, de hoofdrolspeelster uit Matilda

"Als ik uit de spotlights wilde stappen, kon ik altijd thuis of op school terecht."

De iconische film Matilda viert dit jaar haar 25-jarig jubileum, en dat betekent ook dat hoofdrolspeelster Mara Wilson ineens all grown up is. Hoe gaat het nu met de inmiddels 33-jarige actrice? We zochten het voor je uit.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Mara Wilson carrière

Ze is bij het grote publiek vooral bekend door haar rol als Matilda Wormwood in Matilda en haar filmdebuut als Natalie 'Nattie' Hillard in Mrs. Doubtfire. Daarna speelde ze nog in enkele films, maar bleef een grote 'filmcarrière' in Hollywood uit. Deze week schreef Mara Wilson een opiniestuk voor The New York Times, waarin ze terugblikt op haar werk als kindsterretje in de filmindustrie.

In het stuk The Lies Hollywood Tells About Little Girls vertelt Mara dat ze op jonge leeftijd al hard moest werken. "Ik zat op mijn dertienjarige verjaardag opgesloten in een hotelkamer in Toronto, Canada," aldus de 33-jarige. Naast haar nanny was er verder niemand om deze heugelijke dag mee door te brengen.

Seksuele intimidatie

In haar opiniestuk vervolgt ze hoe ze door de kranten en bladen kapot werd gemaakt, nooit zichzelf kon zijn en op jonge leeftijd al te maken kreeg met ongepaste vragen. "Ik was pas zes jaar oud en kreeg in interviews al de vraag of ik een vriendje had. Ook vroegen journalisten mij wie ik de meest sexy acteur vond en wat ik vond van Hugh Grant's arrestatie, nadat hij een prostituee had bezocht."

Mara Wilson nu

En daar bleef het niet bij. Ondanks het feit dat Mara Wilson nog maar een kind was, kreeg ze via 'fanmail' te maken met seksuele intimidatie van vijftigjarigen. "Nog voordat ik twaalf jaar oud werd, waren er al foto's van mij op voetfetisj websites te vinden en werd ik gephotoshopt in kinderporno. Ik schaamde me enorm."

Mara vervolgt dat ze het 'gelukkig' makkelijker heeft gehad, omdat ze nooit echt enorm beroemd is geworden. "Mijn familie steunde mij altijd. Zij hadden al mijn verdiende geld apart gezet voor mij. Als ik uit de spotlights wilde stappen, kon ik altijd thuis of op school terecht." Na 2000 verdween Mara Wilson uit de filmindustrie en richt ze zich volledig op het schrijven van boeken en artikelen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs