Dit is de echte naam van Wie is de Mol?-finalist Rocky

Er zit een bijzonder verhaal achter Rocky's bijnaam

Rocky Hehakaija kennen velen als professioneel voetbalster. Maar sinds haar deelname aan het huidige seizoen van Wie is de Mol? is ze bij het grote publiek ook bekend als een van de finalisten van het tv-programma. Ook hier wordt ze door iedereen bij haar bijnaam Rocky genoemd, maar wist je dat haar échte naam heel anders luidt?

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bijnaam Rocky WIDM

Rocky is al heel haar leven in de ban van voetbal. Straatvoetbal om precies te zijn, waarbij zij de trucjes leerde van haar Molukse vader. In een interview met Het Parool vertelde ze jaren geleden over haar tijd bij het straatvoetbalgezelschap Street Legends (dat professioneel voetballer Edgar Davids destijds heeft opgezet) en haar werk bij Favela Street Foundation, waarvan ze inmiddels directeur is.

Rocky Hehakaija echte naam

Haar roots liggen in het Noord-Hollandse Uithoorn, waar ze als klein meisje begon met voetballen. Toen nog gewoon als hobby, maar één ding was al snel duidelijk: Rocky wilde nooit meer iets anders. En dus was ze hele dagen buiten op het voetbalveld te vinden. Hier kreeg ze door de jongeren uit de buurt de bijnaam Rocky toebedeeld. De inmiddels 37-jarige kreeg haar bijnaam door de film Rocky met Sylvester Stallone.

Sindsdien is haar bijnaam altijd gebleven. Zo ook bij Wie is de Mol?. Voor zowel de kandidaten, als de fans wordt de voetbalster aangeduid als Rocky, maar op haar paspoort staat nog gewoon de naam die haar ouders haar gaven: Roxanne. De WIDM-finalist krijgt er vanaf volgende week nog een extra bijnaam bij: die van Mol, óf van winnaar. Aanstaande zaterdag wordt bekend of Rocky, of toch actrice Renée Fokker 'de Mol' van WIDM 2021 is.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wie Is De Mol