Queen Elizabeth reageert voor het eerst op Meghan en Harry's interview met Oprah

"De hele familie is bedroefd om te horen hoe uitdagend de afgelopen jaren voor Harry en Meghan zijn geweest."

Iedereen is in de ban van het langverwachte interview van Meghan Markle en Prins Harry met Oprah Winfrey dat momenteel volledig viral gaat. Nadat het koppel meerdere heftige onthullingen deed over hun gevoelens tegenover de royal family, waarin onderwerpen als mentale gezondheid, diversiteit en inclusiviteit werden besproken, reageert Queen Elizabeth nu voor het eerst op het interview in een officiële verklaring die dinsdag werd vrijgegeven door Buckingham Palace.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Buckingham palace reageert

Iedereen die het aangrijpende interview heeft gezien, weet dat Meghan verschillende zeer persoonlijke en zorgwekkende verhalen heeft gedeeld over haar tijd binnen de Britse koninklijke familie. Meghan vertelde dat ze worstelde om volledig haar plek te vinden binnen en onthulde hoe een lid van de koninklijke familie met Harry besprak "hoe donker" de huid van haar zoon Archie zou zijn. Harry vertelde Oprah overigens later in privé dat het niet de Queen of prins Philip was. Bovendien bespreekt ze dat ze op een bepaald punt zelfs suïcidale gedachten had, omdat ze geen uitweg meer zag.

Britse koningshuis

Nadat kijkers en de media massaal hun mening over het interview en Meghan en Harry's verhaal deelden, bleef een reactie vanuit het Britse koningshuis uit, tot nu. De familie wachtte met het vrijgeven van een reactie tot het interview in het Verenigd Koninkrijk maandagavond werd uitgezonden, vertelde een koninklijke bron aan CNN.

Queen Elizabeth deelt een persoonlijk statement waarin ze stelt dat de aantijgingen serieus zullen worden genomen: "De hele familie is bedroefd om te horen hoe uitdagend de afgelopen jaren voor Harry en Meghan zijn geweest. De besproken kwesties, met name die gerelateerd aan ras, zijn zorgwekkend. Hoewel sommige herinneringen kunnen variëren, worden ze zeer serieus genomen en zullen ze door de familie privé worden aangepakt. Harry, Meghan en Archie zullen altijd geliefde leden van onze familie zijn."

Meghan en Harry's Oprah interview

De formulering van de verklaring van de koningin geeft aan dat andere leden van de koninklijke familie misschien andere visie op 'de waarheid' hebben, maar er is geen spoor van directe kritiek op het koppel. Naast de verschrikkende onthullingen die Meghan deed, deelde ook prins Harry hoe hij zich behandeld voelt door zijn familie. Zo vertelde Harry dat hij zich in de steek gelaten voelt door zijn vader, prins Charles, die een lange tijd zijn "telefoontjes niet opnam". Ook verloopt het contact met zijn broer prins William niet soepel, hoewel de relatie met de Queen overigens wel goed zou zijn.

Met de verklaring zal het debat rondom het interview waarschijnlijk nog niet klaar zijn. Verschillende koninklijke correspondenten zien het interview als een crisis voor de Britse monarchie. Het zal nog moeten blijken wat het onthullende interview op de lange termijn teweeg zal brengen en wat dit betekent voor de verhoudingen tussen Meghan, Harry en de royal family.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs