Een ode aan de overleden Bibian Mentel - de ware betekenis van een powervrouw

Bibian Mentel is op 29 maart overleden aan de gevolgen van kanker

bibian mentel overleden
ANP/Piroschka van de Wouw

De ware betekenis van een powervrouw, dat was Bibian Mentel zonder twijfel. Ondanks de vele tegenslagen die ze in haar leven te verwerken kreeg, bleef ze altijd positief en wist ze iedere keer weer een glimlach op haar gezicht te toveren. Na een meer dan twintig jaar durende strijd tegen kanker, kwam gisteren het verdrietige nieuws naar buiten: Bibian Mentel is op 48-jarige leeftijd overleden.

Bibian Mentel ziekte

Bibian stond voor velen voor kracht en positiviteit. Twee dingen die haar ondanks de vele tegenslagen altijd bleven kenmerken. Want tegenslagen, die kreeg ze. In totaliteit kreeg de paralympisch topsporter maar liefst vijftien keer te horen dat er bij haar kanker was geconstateerd. Vijftien keer dat je leven weer volledig op z'n kop staat. Vijftien keer hetzelfde gesprek in het ziekenhuis. Vijftien keer thuiskomen bij het thuisfront met weer slecht nieuws.

Mentelity Foundation

Een ander mens zou misschien bij de pakken neerzitten. Bibian niet. Zij had niet alleen een man, een zoon en twee bonuskinderen om voor te strijden. Ook voor de Mentelity Foundation, een stichting die kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten wil krijgen, wilde zij zich nog graag inzetten. En dus ging haar strijd door. Een strijd die ze tot het allerlaatste moment heeft gevoerd. Samen met haar naasten.

Bibian Mentel overleden

"Tot de laatste minuut was haar prachtige lach onverwoestbaar en was ze in staat de mensen om haar heen liefde te geven," laat haar man Edwin Spee op Instagram weten. Hij sluit af met een dankwoord en belooft haar boodschap te blijven verspreiden. Want naast haar positiviteit en prachtige glimlach had Bibian nog een belangrijke boodschap voor de wereld: "Verzamel herinneringen in plaats van bezittingen" en "ben alsjeblieft een beetje lief voor elkaar."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs