Roxeanne 'gekwetst' door Hazes-docu: management zangeres en makers serie reageren op voorval

AVROTROS en Vincent TV hebben het intro inmiddels aangepast

roxeanne hazes
Glamour Nederland, Marc de Groot

Woensdagavond werd de eerste aflevering van Kleine Jongen uitgezonden, de vierdelige documentairereeks over het leven van volkszanger André Hazes senior. Roxeanne Hazes reageerde diezelfde avond nog op de serie en was er op z’n zachtst gezegd niet blij mee. Volgens de zangeres waren er archiefbeelden gebruikt die zij nog niet eerder gezien had en liever privé had gehouden. AVROTROS en producent Vincent TV hebben het intro inmiddels aangepast. Ook reageren de makers op de beschuldigingen van Roxeanne.

Roxeanne Hazes over documentaire Kleine Jongen

Naar aanleiding van de eerste uitzending van Kleine Jongen en omdat ze een hoop vragen kreeg over de documentaire, besloot Roxeanne tekst en uitleg te geven op Instagram. Ze vertelde niet mee te hebben gewerkt aan de reeks. Daarnaast liet ze weten dat er privébeelden waren gebruikt, waarvan ze sommige nog nooit eerder gezien had. “Aangezien ik niets anders van mijn vader heb dan herinneringen, had ik deze beelden graag privé gehouden en op een zelfgekozen moment willen bekijken en aan mijn kind laten zien,” schreef de Hazes-telg.

Er zitten volgens de zangeres ook beelden in de docu die zij heeft gemaakt met een camcorder die ze van haar vader had gekregen. Hier zaten fragmenten bij uit de laatste fase van het leven van André Hazes. Volgens Roxeanne heeft zij destijds via haar management laten weten dat ze niet akkoord ging met het gebruik van privébeelden.

Reactie AVROTROS

Inmiddels hebben de makers van Kleine Jongen het intro aangepast. “De documentaire is een eerbetoon aan André Hazes, gemaakt met samenwerking van zijn vrouw, zoon en vele andere naasten. We portretteren de mens en tevens familieman, achter de geroemde Nederlandse volkszanger in dit jaar waarin hij 70 zou zijn geworden. zijn dochter Roxeanne heeft besloten geen actieve rol te spelen in deze documentaire en dat is haar goed recht,” aldus een woordvoerder van AVROTROS. “De privébeelden waaraan Roxeanne refereert, zitten om die reden dus ook niet in de documentaire. Helaas komt er wel een kort shot voor in het intro van de serie. Dit is inmiddels aangepast.”

AVROTROS stelt dat Roxeanne de mogelijkheid heeft gekregen om de documentaire vooraf te bekijken en bespreken. “Daar is van afgezien. Nog steeds zijn wij hiertoe bereid en we zoeken nogmaals contact met het management van Roxeanne.”

Geen contact volgens management Roxeanne

Erik Zwennes, verloofde én manager van de zangeres, haalde in zijn Instagram Stories uit naar de makers van de Hazes-documentaire. Volgens hem is er geen enkel contact geweest met de regisseur en coproducent nadat Roxeanne duidelijk had gemaakt niet mee te willen werken aan de serie. Daarna wil zowel AVROTROS als Vincent TV verder geen woorden meer aan vuil maken. “Niemand heeft er belang bij deze zaak via de media uit te vechten.”

De eerste aflevering van Kleine Jongen is terug te kijken op NPO Start.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs