Mascha Feoktistova van Beautygloss over haar veranderde lichaam na de bevalling

"Eerlijk, ik ben er wel een beetje onzeker over," vertelt ze in haar openhartige video

Er ligt (vaak onbewust en altijd onnodig) veel druk op kersverse moeders om zo snel mogelijk weer hun lijf van vóór de zwangerschap te hebben. Denk aan speciale work-out programma's in de sportschool of verschillende diëten die worden aangeraden. En dat terwijl je lichaam tijdens en na een zwangerschap al genoeg te verduren heeft gekregen. YouTuber en influencer Mascha Feoktistova, ook wel bekend als Beautygloss, kaart het onderwerp aan in haar nieuwste video.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Mascha Feoktistova bevalling

Bevallingen zijn een aanslag op het vrouwenlijf. Period. Maar vergeet ook zeker niet de weg ernaar toe. Zwanger zijn is lang niet altijd leuk en je voelt je ook echt niet altijd gelukkig. Niet alleen gieren de welbekende hormonen door je lijf en kun je flink misselijk zijn. Je ziet je lichaam ook volledig veranderen. En hoewel er natuurlijk iets prachtigs in je lichaam in de maak is, kunnen al die plotselinge veranderingen door een zwangerschap ook best zwaar zijn.

Na de bevalling heeft de ene moeder haar oude lichaam binnen no time terug, terwijl de anders bijvoorbeeld met hangend huid blijft zitten. In beide situaties is het nooit of te nimmer een goed of fout-kwestie. Iedere vrouw mag dit immers voor zichzelf bepalen en elk lichaam is perfect zoals-ie is. Bij veel vrouwen laat de bevalling zichtbaar z'n sporen achter. En dat kan een vrouw volgens Mascha Feoktistova soms best onzeker maken.

Lichaam na de bevalling

In een YouTube-video voor Beautygloss laat Mascha, die negen maanden geleden beviel van haar dochter Mila Poppy, haar post-baby body aan haar kijkers zien. "Eerlijk, ik ben er wel een beetje onzeker over. Maar dat is meer omdat ik er niks aan kan doen. Ik kan het bijvoorbeeld niet wegsporten. Ik heb het and that's it." De vlogger vertelt dat ze overweegt om haar buik te laten behandelen bij een plastisch chirurg, maar dat dit voor nu geen optie is in verband met de wens voor een eventueel tweede kindje.

Dat de vlogger besluit om een realistisch beeld met haar volgers te delen verdient alleen maar lof. Het is niet gek dat je met onzekerheden kampt als je lichaam plotseling veranderd is. Zolang we maar wel realistisch blijven en niet doen alsof het normaal is dat je altijd maar je lichaam van vóór de zwangerschap moet terugkrijgen. De één heeft haar oude lichaam (zonder moeite) binnen no time terug en bij de ander blijven de sporen van de bevalling zichtbaar. En dat is allemaal oké.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs