Prinses Amalia neemt na haar examen een tussenjaar, dit gaat ze doen

De kroonprinses heeft grote plannen voor het komende jaar

Het mocht gisteren dan wel de verjaardag van koning Willem-Alexander zijn, alle ogen waren tijdens Koningsdag 2021 gericht op de drie prinsessen. Met in het bijzonder troonopvolgster prinses Amalia. De oudste telg van Willem-Alexander en Máxima tikt in december de achttien aan en doet voor de zomer eindexamen op de middelbare school. Wat ze daarna gaat doen? De prinses heeft wilde plannen. "Ik ga dingen doen die ik over twintig jaar misschien niet meer kan doen."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Koningsdag 2021 prinsessen

Normaliter houdt het koningspaar hun dochters ver weg uit de media en kruipen de prinsessen ook met Koningsdag achter de rug van hun ouders. Nu de drie meiden inmiddels zeventien, vijftien en veertien zijn, wordt hun rol tijdens Koningsdag steeds groter. Gisteren was het dan ook all eyes on them. Zo werd de tieners gevraagd naar hun leven in de coronapandemie, wat ze nu het meest missen en wat hun toekomstplannen zijn.

Prinses Amalia tussenjaar

Vorig jaar werd bekend dat Amalia na haar eindexamen een tussenjaar neemt voordat ze gaat studeren. Net zoals andere jongeren met een gap year, wil ook de toekomstige koningin de wereld ontdekken. "Ik wil een beetje reizen, de wereld ontdekken, dingen doen die ik over twintig jaar misschien niet meer kan doen." Daarmee doelt de zeventienjarige overigens niet op belly shots op de bar en in de lampen hangen in de kroeg, maar meer op meerdere stages lopen "bij grote, toffe bedrijven," zoals ze zelf zegt.

Prinses Alexia school in Wales

Amalia is niet de enige die na de zomer veel minder thuis zal zijn. Ook haar jongere zusje Alexia neemt de benen. Vorige maand maakte de Rijksoverheid bekend dat prinses Alexia na de zomer haar middelbare school in Nederland zal verruilen voor College of the Atlantic in Wales. De tweede dochter van Wim-Lex en Máxima gaf tijdens Koningsdag aan het wel fijn te vinden dat zij later een beroep kan uitoefenen waar ze zelf voor kiest. Met straks een diploma op zak van Collega of the Atlantic zal dat ongetwijfeld geen probleem worden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs