Kendall Jenner open over mental health issues in nieuwe, persoonlijke serie

In Open Minded gaat het topmodel het gesprek aan met deskundigen en doet ze een schokkende onthulling

Kendall Jenner (25) heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze struggelt met haar mental health. Helaas is dat niet iets waar ze pas tijdens haar modellencarrière last van kreeg. In haar nieuwe YouTube-serie Open Minded onthult ze dat ze als kind al last had van paniekgevoelens en vertelt ze openhartiger dan ooit over haar angstaanvallen.

Kendall Jenner paniekaanvallen

Als achtjarige had Kendall al last van angstige gevoelens, zo vertelt ze in de YouTube-serie die ze in samenwerking met de Amerikaanse Vogue heeft gemaakt. “Ik voelde me weleens kortademig. Als ik daar nu op terugblik, denk ik dat ik toen al last had van paniekgevoelens,” horen we het zusje van de Kardashians zeggen in de eerste aflevering. Deze staat sinds donderdag online.

Naarmate Kendall ouder werd en haar bekendheid toenam, werden haar paniekerige gevoelens alleen maar erger. In Open Minded gaat ze daarom het gesprek aan met deskundigen en doet ze een schokkende onthulling: “Ik heb momenten gehad dat ik dacht dat ik naar het ziekenhuis moest, omdat het voelde alsof ik niet kon ademen en mijn hart het niet meer deed.”

Geld brengt geen geluk

Het topmodel is zich er bewust van dat ze “ontzettend bevoorrecht” is. “Er zullen vast kijkers zijn die zich afvragen wat ik überhaupt te klagen heb,” aldus Kendall. Hoewel ze niet uit is op medelijden van anderen, hoopt ze wel te kunnen laten zien dat rijkdom niet automatisch betekent dat je ook gelukkig bent. “Het zou niet uit moeten maken wat iemand wel of niet heeft,” stelt ze. “Iedereen heeft emoties en gevoelens.”

Taboe doorbreken

In een interview met Good Morning America deed Kendall in 2020 al een boekje open over haar paniekaanvallen, om het taboe rondom mentale gezondheid te doorbreken. “Ik was nog heel klein en weet nog dat ik opeens het gevoel had dat ik niet kon ademhalen,” vertelde ze toen. “Ik rende naar mijn moeder [Kris Jenner, red.] en zei: ‘Mam, ik krijg geen lucht meer. Er moet wel iets aan de hand zijn’.”

Na een check-up bij de dokter bleek Kendall fysiek in orde te zijn. Mentaal niet, maar “niemand vertelde me destijds dat ik last had van paniekaanvallen.” Pas toen ze zo’n vijf jaar geleden weer last kreeg van hevige angstige gevoelens, kreeg ze de informatie die ze nodig had. Om het onderwerp bespreekbaar te maken, riep de Jenner-telg een jaar geleden de hashtag #HowAreYouReallyChallenge in het leven. Hiermee hoopte ze op meer bewustzijn rondom het thema mental health.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs