Prins Harry en Meghan Markle ouders geworden van dochter Lilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsor

Hun pasgeboren dochter is vernoemd naar koningin Elizabeth en prinses Diana

Er is een nieuwe royal baby op de wereld gekomen. Vlak voor het weekend, op 4 juni om precies te zijn, beviel Meghan Markle in een ziekenhuis in Santa Barbara, Californië van een dochter. Prins Harry en Meghan Markle zijn over the moon met hun kleine meisje en hebben hun dochter een bijzondere en eervolle naam gegeven.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Prins Harry en Meghan Markle dochter

Nadat het stel op Valentijnsdag aankondigde in verwachting te zijn, ging het in de kranten nergens anders meer over. Wat zou het geslacht van de royal baby worden? En nog belangrijker, wat wordt de naam? In het spraakmakende tv-interview met Oprah Winfrey maakten Harry en Meghan bekend een meisje te krijgen, waardoor het speculeren over de naam in een hoog tempo doorging.

Over één ding was de media het in ieder geval eens: Harry en Meghan zouden een eerbetoon aan prinses Diana geven. Prins Harry vertelt altijd met veel liefde over zijn moeder, die samen met haar vriend Dodi Fayed in 1997 in Parijs verongelukte. Velen zullen daarom niet verbaasd zijn dat Harry en Meghan hun dochter inderdaad naar prinses Diana hebben vernoemd.

Meghan Markle bevallen

Haar eerste naam én roepnaam zijn echter vernoemd naar iemand anders uit de koninklijke familie: koningin Elizabeth. De dochter van Harry en Meghan heet voluit Lilibet Diana Mountbatten-Windsor. Het meisje heeft de roepnaam 'Lili' gekregen. Lilibet is het koosnaampje van koningin Elizabeth. De koningin werd zo genoemd door onder anderen haar vader, koning George, en haar in april overleden man prins Philip.

Harry en Meghan maakte de komst van Lili bekend met een bericht op hun website Archewell. "Op 4 juni zijn we gezegend met de komst van onze dochter Lili. Ze is meer dan we ooit hadden kunnen wensen en we zijn dankbaar voor alle liefde die we over heel de wereld ontvangen hebben. Bedankt voor alle steun tijdens deze bijzondere tijd voor onze familie." Harry en Meghan kregen in mei 2019 hun eerste kind: zoontje Archie Harrison.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs