R.I.P. Hugh Hefner: de 15 bekendste Nederlandse Playmates op de cover van Playboy

De rebelse vrouwenliefhebber is niet meer

Hugh Hefner is op 91-jarige leeftijd overleden. Volgens Playboy Enterprises stierf de Playboy-oprichter een natuurlijke dood in zijn Playboy Mansion in Los Angeles. De rebelse vrouwenliefhebber zette in 1953 de wereld op z'n kop met het eerste blootblad van de wereld. Met zijn droomvrouw Marilyn Monroe als eerste covermodel, was het mannenblad vanaf het begin een wereldwijde hit.

Naakte revolutie
De man in de altijd karakteristieke outfit (zwarte pyjama met rode satijnen smoking-jas) was geen moment alleen. In zijn mansion, die hij in 2016 voor 94 (!) miljoen euro verkocht, was hij altijd omringd door een harem (blonde) vrouwen. Het icoon van de seksuele revolutie wordt begraven naast Marilyn, waar hij in 2009 z'n plekje naast zijn droomvrouw veilig stelde door een graf pal naast het Amerikaanse model te kopen.

Sex sells
Ter nagedachtenis aan de Playboy-visionair blikken wij terug op het Nederlandse Playboymateriaal door de vijftien bekendste Nederlandse vrouwen onder elkaar te zetten die in niemendalletjes prijkte op de cover van het blad. In chronologische volgorde:

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Patricia Paay
Playboy

De 72-jarige Patricia Paay prijkte drie keer als Playmate op de cover van de Playboy, in 1984, 1996 en in december 2009.

2 Tatjana Šimić
Playboy

De 57-jarige Kroatisch-Nederlandse Tatjana Šimić stond maar liefst tien keer op de cover van het tijdschrift. In december 1987, juni 1990, mei 1991, augustus 1992, november 1993, augustus 1995, november 1995, november 1996, februari 1999 en december 2012.

3 Isa Hoes
Playboy

De 53-jarige Isa Hoes ging in mei 1997 uit de kleren voor een fotoshoot voor het tijdschrift.

4 Daphne Deckers
Playboy

Als eerste Nederlandse vrouw had Daphne Deckers in 1997 de eer om als Bondgirl op te treden in de bekende Bondfilm Tomorrow Never Dies met Pierce Brosnan. Genoeg reden voor Playboy om de inmiddels 52-jarige schrijver in datzelfde jaar op de gevoelige plaat vast te leggen, waarna Playboycovers in andere landen volgden (zie hierboven de Duitse variant).

5 Froukje de Both
Playboy

De 48-jarige presentatrice en actrice Froukje de Both stond twee keer op de cover van het naaktblad. In december 2001 was haar eerste covershoot, waarna ze de smaak te pakken had en in juni 2002 nog een keer haar naakte waarheid liet zien. Bovenstaande cover was haar eerste in 2001, gefotografeerd op het eiland Mauritius.

6 Katja Schuurman
Playboy

In 1994 brak de inmiddels 46-jarige Katja Schuurman door in Goede Tijden Slechte Tijden als het personage Jessica Harmsen. Acht jaar later kleedde ze zich in oktober 2002 voor de eerste keer uit om als Playmate op te treden. Katja is niet vies van een beetje bloot, dus deed ze dit nog eens dunnetjes over in mei 2004.

7 Georgina Verbaan
Playboy

De 41-jarige actrice Georgina Verbaan stond in december 2004 op de cover van de Playboy, wat achteraf geen succes bleek te zijn. Aan LINDAnieuws vertelde ze destijds over de shoot: "Er was geen goede sfeer, ik had nergens iets over te zeggen en ze deden allemaal heel moeilijk." Om die shoot te vergeten en er een goede ervaring van te maken, greep ze in 2016 de kans om nog een naaktshoot te doen, dit keer voor LINDA.man. Met prachtig resultaat.

8 Bridget Maasland
Playboy

De 46-jarige Bridget Maasland ging in mei 2006 uit de kleren voor de Playboy in het Zuid-Amerikaanse Brazilië. Waar het altijd gissen is naar het bedrag dat BN'ers op hun rekening krijgen bijgeschreven voor een naaktshoot, heeft Bridget destijds gezegd dat ze voor minder dan €150.000 zich niet zou uitkleden voor de camera. Weten we dat ook weer.

9 Heleen van Royen
Playboy

Als we het over 'niet vies van een beetje naakt' hebben, dan past de 56-jarige Heleen van Royen prima in 't rijtje thuis. De Nederlandse schrijver staat inmiddels bekend om haar ongegeneerde naaktfoto's (inclusief vaginafoto met bebloede tampon, die zelfs werd geveild). Haar optreden als Playmate voor de Playboy van december 2006 was dus a piece of cake.

10 Lieke van Lexmond
Playboy

De 39-jarige Lieke van Lexmond ging twee keer bloot. Na haar eerste shoot in december 2007 had ze de smaak te pakken, waarna ze in oktober 2008 nog een keer Playmate was. Voor de tweede shoot (zie afbeelding) mocht de actrice zelf de locatie bepalen, dat werd de Seychellen. Zo te zien is ze nog steeds trots op het resultaat, op de sterfdag van Hugh deelde ze de coverfoto nogmaals op social media.

11 Do
Playboy

Do (echte naam: Dominique Rijpma van Hulst) werd in december 2008 als 27-jarige voor het mannenblad op de foto gezet. De inmiddels 39-jarige zangeres ging al eens eerder uit de kleren voor een campagne van Hunkemöller.

12 Nicolette Kluijver
Playboy

De inmiddels 36-jarige Nicolette Kluijver werd in april 2010 als 25-jarige gefotografeerd voor Playboy.

13 Birgit Schuurman
Playboy

Niet alleen Katja Schuurman vond het wel wat om uit de kleren te gaan voor het mannenblad, ook zusjelief Birgit had er wel oren naar. Hoewel grote zus Katja twee keer naakt ging, hield de 43-jarige Birgit het in december 2010 bij één shoot.

14 Britt Dekker
Playboy

Paardenmeisje Britt Dekker liet in december 2011 haar naakte waarheid zien. In een interview met Veronica Magazine vertelde de nu 29-jarige presentatrice dat ze achteraf wat langer had kunnen nadenken over die beslissing: "Ik werkte toen op de manege en de vaders van alle kinderen keken daarna ineens héél anders naar me."

15 Rosanna
Playboy

Een paar weken nadat Temptation Island voorbij was, en wij konden 'genieten' van de liefdes-, of beter vreemdgaansperikelen van Rosanna en Niels (hallo Alex en Parastoo), speelde de Haagse Rosanna Voorwald zichzelf wederom in de kijker. In het RTL 5-programma had ze al niet veel aan, maar de 29-jarige ging in mei dit jaar nog een stapje verder als Playmate voor Playboy. "Stiekem was het altijd al een droom voor mij", aldus Rosanna.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs