Dit zijn de bizarre kledingregels voor de Britse royals

Geen wonder dat Meghan Markle de regels vaak verbreekt

kate-middleton-meghan-markle-kleding
Max Mumby/IndigoGetty Images

Dat er een hoop regels zijn waar de Britse royals zich aan moeten houden, is een feit. Dat Meghan Markle deze regels regelmatig aan haar laars lapt, ook. Eerlijk is eerlijk: we begrijpen best dat de Hertogin van Sussex zich weinig aantrekt van de kledingvoorschriften. Een aantal van de regels zijn behoorlijk bizar. Lees maar mee:

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Tassen

Vrouwen moeten hun handtassen of clutches altijd in hun linkerhand vasthouden. Zo is hun rechterhand altijd vrij om te zwaaien (zéér belangrijk) en handen te schudden. Fun fact over Koningin Elizabeth: ze stuurt haar staff signalen met haar tas. Wanneer ze haar tas op tafel zet tijdens een diner, laat ze bijvoorbeeld weten dat ze klaar is om te gaan.

2 Jurken en rokken

Officieel mogen royal vrouwen geen broeken dragen. Gelukkig erkent Meghan Markle deze regel voor wat het is (ouderwets en seksistisch) en draagt zij wél regelmatig broeken. Als Meghan zich wel aan de no pants-regel houdt, draagt ze een rok of jurk die tot haar knie komt. Dat is ook een vereiste voor de koninklijke vrouwen.

3 Nagellak

Kleurrijke nagellak is uit den boze. Subtiele manicures (doorzichtige nagellak, zachtroze of beige) zijn wel toegestaan.

4 Tiara's

Er zijn een paar opvallende regels voor tiara's. Vrijgezelle vrouwen en kinderen mogen absoluut geen tiara dragen. Pas tijdens hun bruiloften mochten Kate Middleton en Meghan Markle er een opdoen.

5 Korte broeken

Je ziet Prins George met een reden altijd in een keurige korte broek. Volgens de regels van het koningshuis moeten koninklijke jongens tot hun achtste altijd in korte broeken lopen, omdat ze typisch Brits zijn.

6 Felle kleuren

Is het je ooit opgevallen dat de outfits van de Koningin altijd in opvallende kleuren zijn? Dat is niet omdat the Queen dat zelf zo mooi vindt, maar vanwege de dresscode. Ze moet felle kleuren aan, omdat ze zo meer opvalt in een menigte. Zo ziet iedereen haar altijd.

7 Panty's

Als je denkt dat de royals in blote benen verschijnen, dan heb je het mis. Vrouwen moeten al-tijd een panty dragen. Ook al is-ie flinterdun, de panty is een must. Blote benen mogen niet.

8 Hoeden

Hoeden zijn veel gedragen accessoires voor de royals. Dat komt uit een lange traditie: het was vroeger de regel dat vrouwen hun haar bedekt moesten houden. The Queen staat er nog steeds op dat vrouwen hoeden dragen naar formele gelegenheden.

9 Jassen

Jassen mogen niet uitgedaan worden in openbare gelegenheden. Het uitdoen van een jas zou 'niet damesachtig' zijn. Blijkbaar is zweten omdat het zo warm is wel ladylike..

10 Schoenen inlopen

Niet zo zeer een regel, meer een fun fact: er is iemand die de nieuwe schoenen van de Koningin inloopt voordat zij ze draagt. Degene die dat doet moet speciale sokken dragen en mag alleen op het tapijt lopen. Zo heeft de Koningin nooit pijn aan haar voeten van nieuwe schoenen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs