Deze acteurs verdienden het afgelopen jaar het meest volgens Forbes

En dat is vooral te danken aan één bepaald platform...

'pokemon detective pikachu' world premiere in tokyo
Keith TsujiGetty Images

Forbes heeft een lijst uitgebracht met de tien best verdienende acteurs van afgelopen jaar. Het lijstje bevat niet alleen acteurs die het afgelopen jaar veel films uit hebben gebracht. Er is namelijk een andere factor die een groot aandeel heeft in de inkomsten van de mannen; Netflix! Acteur Adam Sandler verdiende bijvoorbeeld eenendertig miljoen dollar, of ook wel vijfenzeventig procent van zijn inkomsten door deals die hij met de streaming dienst gesloten heeft.

Ook andere acteurs verdienden het meeste van hun inkomen dankzij Netflix en het platform zorgde dan ook voor een kwart van al het inkomen van deze tien best verdienende acteurs. De populariteit van films op streaming platforms wordt steeds groter en dit betekent ook dat er steeds meer aan te verdienen valt en dat geldt dus niet alleen voor de platformen zelf, maar ook voor de acteurs. Netflix is hierin de grootste investeerder en zij hebben plannen om dit jaar meer dan zeventien miljard dollar te investeren in nieuwe content die we kunnen streamen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Dwayne Johnson - $ 87.500.000
'rampage' european premiere  red carpet arrivals
Samir HusseinGetty Images

Dwayne 'the Rock' Johnson staat voor het tweede jaar op rij bovenaan in het lijstje. Dit dankzij de drieëntwintigenhalf miljoen dollar die hij kreeg van Netflix voor zijn nieuwste film Red Notice en de kledinglijn die hij heeft bij sportmerk Under Armour.

2 Ryan Reynolds - $ 71.500.000
'pokemon detective pikachu' world premiere in tokyo
Keith TsujiGetty Images

Ryan Reynolds, ook wel Netflix' golden boy genoemd kreeg bij elkaar ongeveer veertig miljoen van de streamings dienst voor de film Six Underground en Red Notice. Daarnaast maakte Netflix bekend dat er nog een film met Reynolds aankomt, waarvoor hij waarschijnlijk ook miljoenen zal krijgen.

3 Mark Wahlberg - $ 58.000.000
"transformers the last knight" chicago premiere
Gabriel GramsGetty Images

Wahlberg's film Spenser Confidential was de op twee naar populairste Netflix Original nadat deze werd uitgebracht in maart. Daarnaast maakte Wahlberg ook nog de documentaires McMillions en Wahl Street.

4 Ben Affleck - $ 55.000.000
'batman v superman dawn of justice' european premiere  red carpet
Jeff SpicerGetty Images

Na een paar jaren van afwezigheid, keerde Ben Affleck dit jaar weer terug op het witte doek met de films The Way Back en Netflix Original The Last Thing He Wanted

5 Vin Diesel - $ 54.000.000
"the last witch hunter"  uk premiere  red carpet arrivals
Anthony HarveyGetty Images

Vin Diesel mist een groot bedrag van zijn inkomen nadat de release van zijn nieuwste film is opgeschoven naar 2021. Gelukkig verdiende hij wel veel aan de deals die hij heeft gesloten op het gebied van merchandise én was hij producer in de Netflix animatieserie Fast & Furious Spy Races.

6 Akshay Kumar - $ 48.500.000
india arts cinema bollywood
STRDELGetty Images

De enige Bollywood acteur in deze lijst is Akshay Kumar. Hij werkt voor Amazon Prime aan zijn eerste televisieserie; The End. Het meeste van zijn geld komt uit promotiedeals voor producten als multivitaminen tot toiletspullen.

7 Lin Manuel Miranda - $ 45.500.000
2020 vanity fair oscar party hosted by radhika jones  arrivals
John ShearerGetty Images

Disney heeft de rechten gekocht voor Hamilton en dat zorgt ervoor dat Lin Manuel Miranda voor het eerst in deze lijst verschijnt. Ondanks dat Broadway tot nu toe nog gesloten is, kan Miranda nog een hoop geld verwachten wanneer zijn film In The Heights uitkomt.

8 Will Smith - $ 44.500.000
'bright' premiere in tokyo
Jun SatoGetty Images

The Fresh Prince sleept nog steeds hoofdrollen binnen. Zijn grootste rol van dit jaar is die van Richard Williams in de film King Richard, die gaat over de levens van tennis-zussen Serena en Venus Williams. Daarnaast sleept Smith een hoop geld binnen via zijn Instagram-account én heeft hij een Snapchat-serie.

9 Adam Sandler - $ 41.000.000
57th new york film festival  "uncut gems"  arrivals
Dimitrios KambourisGetty Images

Adam Sandler heeft zijn thuis gevonden bij Netflix. Hij heeft een nieuwe deal gesloten waardoor hij vier nieuwe films gaat maken voor het platform. Dit nadat zijn film Murder Mysteries een van de populairste films aller tijden is gebleken.

10 Jackie Chan - $ 40.000.000
li ning runway  paris fashion week  menswear fw 2020 2021
Kristy SparowGetty Images

Jackie Chan zit al zes decennia in het vak en hij is actiever dan ooit; hij maakte in het afgelopen jaar vijf films. Daarnaast verdient hij veel geld aan promotie- en reclamedeals.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs