Binnenkort in de bios: Hereditary, "de engste horrorfilm sinds tijden"

Iets met huilende en gillende mensen in de zaal

hereditary-engste-horrorfilm-bioscoop
YouTube

Horrorliefhebbers horen we bij de titel al denken: dat bepaal ik zelf wel. Rustig. Hereditary wordt niet alleen op social media bestempeld als 'engste film ooit', ook filmexperts op het Sundace filmfestival noemen de horrorprent de engste film die er bestaat.

Sterker nog; het gerucht gaat dat kijkers huilend de bioscoop uit liepen. Dat werd ook gezegd over de film The Exorcist die in de jaren 70 uitkwam. Hereditary wordt The Exorcist van deze tijd genoemd.

In shock
Als je de trailer bekijkt, snap je waarom. Jong meisje: check. Bezeten door een demoon of duivel: check. Verschillende bedscènes: ook check. Toni Collette (haar ken je onder meer van In Her Shoes) speelt de moeder van het bezeten meisje. Ook Gabriel Byrne en The Handmaid’s Tale-actrice Ann Dowd spelen mee.

"Dit is een van de meest heftige, stressvolle en verschrikkelijk enge films die ik ooit heb gezien. Ik ben totaal in shock," klinkt het op Twitter.

In het kort
Het verhaal: wanneer Ellen, hoofd van de Graham familie, overlijdt, begint haar dochters familie cryptische en steeds verontrustendere geheimen over hun voorouders te ontdekken. Hoe meer ze ontdekken, hoe meer ze proberen hun onheilspellende geërfde lot te ontlopen.

Van de trailer alleen al krijg je een akelig gevoel, zeker bij één scène in het bijzonder. Iets met een duif. En een mes. De film verschijnt 14 juni in de Nederlandse bios.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder