Avicii's documentaire True Stories verschijnt op Netflix

Het leven achter de 'glitter and glamour' van social media

documentaire-avicii-netflix
YouTube

In maart 2016 maakte de wereldberoemde dj Avicii bekend dat hij stopt met optreden. Op de piek van zijn carrière ging de 28-jarige Zweed ziekenhuis in, ziekenhuis uit in verband met overmatige stress en vermoeidheid.

In de documentaire True Stories is te zien hoe Avicii's succes en roem zijn tol eisten. Eind oktober werd de docu éénmalig in zeshonderd bioscoopzalen in veertig verschillende landen laten zien. In eerste instantie zou dit eenmalig zijn, maar Tim Bergling (zoals de dj echt heet) heeft bekendgemaakt dat de docu binnenkort op Netflix verschijnt. Bekijk de trailer vast hier.

In korte tijd veroverde Tim de hele wereld met zijn talent. Hij werd wereldwijd bekend met grote hits als Wake Me Up, Addicted To You, Levels, Wake Me Up en I could be the one (met de Nederlandse Nicky Romero).

Zwaar leven
Uiteindelijk eisten de vele optredens, het weinige slapen en het leven 'in the spotlights' zijn tol. Hoewel Avicii hit na hit scoorde, was hij fysiek en mentaal helemaal op. In de documentaire is de letterlijke en figuurlijke reis van de Zweedse dj te zien. Hoe talentvol en beroemd hij is, maar ook hoe dit alles hem opbrak.

Door collega's werd Avicii omschreven als de Bach van deze tijd. In de docu krijgen we een andere, meer kwetsbare kant van de dj te zien. Zijn echte leven, vol met stress, slapeloze nachten en ziekenhuisopnames. Iets anders dan het glitter and glamour leven, hoe het op social media vaak overkomt.

Wanneer True Stories op Netflix verschijnt, is nog niet bekend. Maar dat 'ie verschijnt, is een feit.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder