Temptation Island-verleiders Joshua en Tomas kwamen ‘koffie drinken’ op de Glamour-redactie. ‘Koffie’, want in hun geval: cola en een stuk red velvet cake.

Wie het programma kijkt, heeft - net als wij - vast een hoop vragen. Vragen die Joshua en Tomas allemaal beantwoorden. Wáárom deden ze mee? Wat staat er in het contract? Wat vinden ze van de andere deelnemers en hun acties? Wat deden ze de hele dag? Kregen ze opdrachten van de productie? Welke roddels zijn waar en welke niet? Wat verdienen ze er nu aan?

Ga er maar even voor zitten. Joshua en Tomas delen heel wat behind the scènes geheimen: “Tijdens een feest gaf de crew een spuit aan me. Of ik slagroom over Vanessa wilde spuiten en het van haar lichaam wilde likken.”

De Temptation Island-vrouwen
Joshua
: "Ik vond de vrouwen op het eiland echt meisjes. Oké, ik ben zelf ook pas 21, maar ik was mentaal wel wat verder dan zij. Het waren lieve, mooie, verzorgde meisjes, maar ik vond ze niet echt sex appeal hebben. Het was of ik meisjes van school zag. Megan en Daniëlle waren het meest m'n type."
Tomas: "Ik vond Vanessa de leukste, maar zij was langer dan ik en dan voel ik me niet op mijn gemak. Megan was net twee weken achttien, dus voor haar wilde ik ook niet gaan. Ik zou voor Daniëlle gegaan zijn, maar ik had respect voor Fabrizio. Hij was echt heel erg verliefd op haar."

Net na de bekendmaking van de deelnemers, had ik een scriptie-bijeenkomst op school.

Auditieproces en contract
Joshua
: "Je krijgt niet betaald voor je deelname. Waarom ik dan meedeed? Ik was twintig jaar toen ik me aanmeldde. Ik dacht: meedoen is een levenservaring. Iets wat maar één keer op je pad komt. Ik ga dan iets meemaken wat bijna niemand meemaakt in het leven. Daarbij: zo’n vakantie in Thailand kost duizenden euro's. Nu kregen we alles gratis. Alleen sigaretten moesten de rokers zelf betalen."
Tomas: "Ik ben de eeuwige vrijgezel van m'n vriendengroep. Vrienden zeiden dus voor de grap: is dat niet iets voor jou? Ik zat wel even in m'n maag met toekomstige werkgevers, maar ik dacht op een gegeven moment: ik kan altijd zeggen dat ik tv-ervaring opdeed voor m'n studie (Media, Informatie, Communicatie, red.). Ik had de hele zomer op bed gelegen vanwege een operatie aan m’n knie. Toen de productie belde dat ik mee mag doen, dacht ik: ik heb nog geen zon gezien, dus ik ga het gewoon doen."
Joshua: "Er werd gezegd dat er 5000 aanmeldingen waren. Ik denk dat wij twee zijn uitgekozen omdat we als een van de weinigen niet het type 'Johnny' zijn. We zijn twee gewone jongens, down to earth."
Tomas: "Ja. 'Ik ben BG, bloedje geil,' zou ik nooit over mijn lippen krijgen. Tijdens de casting werd gevraagd of je op een meisje zou afgaan dat niet je type is, toen heb ik ook eerlijk gezegd: dat doe ik niet."
Joshua: "Als een meisje er verzorgd uitziet, zou ik dat wel doen: mooie tanden, leuke kleding, elegante uitstraling."
Tomas: "Net na de bekendmaking van de deelnemers, had ik een scriptie-bijeenkomst op school. Ik voelde me ontzettend bekeken. In de klas zei niemand iets erover, maar toen ik het lokaal verliet, appte m'n docent me de vraag of ik in Temptation Island zit. Docenten van m'n moeders leeftijd vinden het verschrikkelijk dat ik meedoe. M'n moeder vond het ook niet leuk. Uiteindelijk stond ze wel achter m'n keuze. Ze zei: blijf gewoon jezelf en laat je niet verleiden door het programma."
Joshua: "Voor m'n deelname had ik Temptation Island nooit gevolgd. Ik kijk geen tv. Ik heb 't contract ook niet eens gelezen."
Tomas: "Ik heb het contract wel goed gelezen. Er stond niets raars in, alleen dat je je mond moet houden, anders krijg je een boete van 10.000 euro. Al duiken er nu ook steeds spoilers op en wordt die boete nooit gegeven. We hadden een goede band met de crew."

Mijn grootste blunder is dat ik het spel te snel gespeeld heb.

Behind the scènes
Joshua
: "Je moet een Temptation Island-deelname zien als een vakantie: chillen, zonnen en veel zwemmen. We stonden op en dan moesten we eerst om de beurt quoten op het strand. De productie vroeg dan wat er bij bepaalde dates of feestjes gebeurd is. Ik vond die interviewtjes altijd wel spannend. Ik had heel erg het idee dat hetgeen wat ik zei tegen me gebruikt zou kunnen worden. De productie gebruikt natuurlijk alles om drama te creëren. Alles voor de kijkcijfers."
Tomas: "Maar er is geen script. Soms vraagt de crew wel of je iets kunt herhalen."
Joshua: "Soms willen ze je woorden in de mond leggen. Zo van: zeg het anders op die manier, maar ik deed dat niet. We vonden het ook grappig om expres over pizza te kletsen als we onverwachts vanuit een hoek gefilmd werden."
Tomas: “Tijdens een feest gaf de productie een keer een spuit aan me. Of ik slagroom over Vanessa wilde spuiten en het van haar lichaam wilde likken. Ik had op dat moment best wel een slokkie op, dus even stond ik daar met die spuit in m'n hand te denken: wat moet ik doen? Gelukkig was ik nog helder genoeg om er niet in mee te gaan.
Joshua: "We waren meer met elkaar bezig als groep. Te weinig met de meiden. De productie zei soms zelfs: komt er nog wat van?"
Tomas: "Ik had zin om een avond helemaal los te gaan, dus zei ik tegen de mannen: vanavond wordt dé avond."
Joshua: "Mijn leukste herinnering is die avond met de jongens onder elkaar. Tireilly drinkt nooit en was die avond zo dronken dat hij moest huilen. Hij zei tegen iedereen: "Ik hou van jullie, jullie zijn mijn broeders." Ik had toen zoveel shotjes vodka en tequila op dat ik de kortste route naar het toilet zocht om die helemaal onder te kotsen. Dat was die van Megan. Zij lag al te slapen."

Ik zou als koppel ook meedoen.

Roddels
Joshua
: "Mijn grootste blunder is dat ik het spel te snel gespeeld heb. Ik noemde Megan girlfriend material; dat bedoelde ik niet per se voor mezelf, maar in het algemeen. Op het eerste oog vond ik Megan een leuk en goed meisje. Toen ik haar beter leerde kennen, merkte ik dat ze nog heel naïef is; gewoon een meisje van achttien. En ze dronk heel veel."
Tomas: "De productie gaf elkaar vast een high five toen jullie gingen samenwonen. Wij lagen ook helemaal dubbel."
Joshua: "De crew had Megan horen praten over samenwonen en zei daarna tegen mij: 'zou je niet willen inwonen?' Ik had daar eigenlijk geen zin in, maar toen ze zeiden dat het goede televisie zou opleveren, dacht ik: waarom niet. Even later hadden we een feest en kwam ze naar me toe: je geeft me geen aandacht. Toen voelde ik dat er meer in het spel was, terwijl ik vanaf het begin heb gezegd dat we niets meer zijn dan friends with benefits. Megan zei dat zelf ook altijd. We hadden daar al veel gesprekken over gevoerd, maar op televisie is er maar één uitgezonden."
Tomas: "Niemand was echt sneaky. Tijs zei wel tegen alle meisjes hetzelfde: 'als ik had moeten kiezen...' En hij was verliefd op Annelien. Ik vind haar ook een mooie vrouw, maar ze oogt te perfect."
Joshua: "Kevin en Tireilly noemen Deborah nu de nieuwe Lisa, maar daar klopt niets van. Ze willen alleen maar in beeld komen. Deborah heeft zich honderd procent fatsoenlijk gedragen. Ze is een heel eerlijk meisje."
Tomas: "Toen ze zo overstuur terugkwam na het kampvuur, had ik wel even een besefmomentje: in wat voor programma ben ik beland? Niemand had gedacht dat Tim de fout in zou gaan."
Joshua: "Het was niet het programma voor Tim. Ik vind het jammer dat hij zich op het eiland zo verloren heeft. Men vergeet soms wat voor impact zo'n programma kan hebben. We zitten in totaal zestien dagen met de koppels. Ik kan me niet voorstellen dat je dan verliefd wordt, tenzij het een spel is. Ik denk dat het voor Lize en Ken vorig jaar ook een spel was dat uiteindelijk, na de opnames, is uitgelopen op meer. Tim dacht misschien: ik ga nooit meer een mooier meisje aan de haak slaan."

Toekomst en fanmail
Tomas
: "Ik neem alles aan wat op m'n pad komt. Mocht Nederland beginnen aan Love Island, dan wil ik meedoen. Of aan De Gevaarlijkste Wegen van De Wereld.'
Joshua: "Doe mij maar Expeditie Robinson."
Tomas: "Ik heb dan liever Wie Is De Mol. Ik zou als koppel trouwens ook meedoen aan Temptation Island. Ik prik zo door de kampvuurbeelden heen. Appeltje eitje. Waarom veel stellen de fout in gaan? De productie cast denk ik koppels die totaal niet steady zijn. Vanessa vertelde me ook dat zij en Jeremy reserve waren."
Joshua: "Ik zou nooit meedoen als koppel. Ik heb nu een redelijk groot netwerk opgebouwd en ben veel bezig met traden. We gaan veel naar clubs. Voor een uur betalen clubs dan 455 euro en 40 procent daarvan gaat naar het managementbureau."
Tomas: "Ik date met meiden die op m'n pad komen. Ik ga niet in op direct messages."
Joshua: "Ik ook niet. Ik vind het moeilijk om iemand te vertrouwen. Straks sta je in de krant. Ik krijg ook veel berichten van vrouwen die zeggen: ik heb veel respect voor je, je bent echt een lieve jongen. Daar reageer ik wel op. Ook als het negatief is, van: ik dacht dat je een nette jongen was. Dan reageer ik: ik denk dat het veel erger was geweest als ik het spel was blijven spelen bij Megan."

Truth or Dare met Joshua en Tomas
Van Temptation Island naar Confession Island: Glamour Beauty TV strikte verleiders Joshua en Tomas voor de 3-delige videoserie 'Truth or Dare.' De heren voeren geinige opdrachten uit (zoals WhatsApp-berichten voorlezen) en geven eerlijk antwoord op beauty- en Temptation-vragen, zoals: wie van de vrouwen vind je het meest girlfriend material? De video bekijken?