Married At First Sight: was dat even een bizarre, shockerende en vreemde ontknoping

En ze leefden nog lang en...

married-at-first-sight-bizarre-ontknoping
Married At First Sight

De laatste aflevering van Married At First Sight gezien? Dan stuurde je vast al vrij snel een 'wtf-appje' naar een medekijker. Dat 'wtf-momentje' werd met het halfuur heftiger, met als absoluut hoogtepunt: de laatste vijf minuten. Ik had hetzelfde.

Ik heet geen Ingeborg Timmerman (een van de wetenschappers), ook geen Manuela Kalsky (idem), maar laat wel graag even mijn niet gefundeerde theorieën horen over de koppels. Denk jij hetzelfde?

Marcel en Christel
Veel kijkers vinden Christel vast te veeleisend, te kritisch, iemand die dankzij haar wensenlijst van formaatje sinterklaasboek nooit meer een partner gaat vinden. Het accent van Marcel, zijn lengte, zijn leeftijd; dat waren immers allemaal redenen waarom ze de scheidingspapieren liever vandaag dan morgen wilde ondertekenen.

Ik denk dat je het moment bij het altaar kunt vergelijken met het moment waarop een Tinder-date op de afgesproken plek arriveert: elk mens heeft dan een onderbuikgevoel dat zegt 'ja' of 'nee'. Helaas wordt een 'nee' later zelden toch nog een 'ja'. Precies wat Christel op de bruiloft had.

Maar waar Tinderaars elkaar na het 'nee-moment' niet meer hoeven te zien of spreken, moest Christel nog op huwelijksreis. Met pottenkijkers erbij (lees: bijna een miljoen kijkcijfers). Veel mensen vinden het zonder pottenkijkers al eng om iemand af te wijzen, gaan daarom soms over op de ghost-tour, laat staan mét.

Dus wat deed Christel? Niet zeggen: "Ik vind je niet leuk," maar: "Ik vind je leuk, maar ik kan me helaas niet over het accent heenzetten." Als ze dat 'ja-gevoel' wel had gehad bij het altaar, had ze Marcels 'Grunnings' heus heel schattig gevonden. Iets wat ze later ook tegen Peter zei.

Elisa en Yordi
De Yordi die absoluut "geen hobbels op de weg zag", die cadeautjes kocht voor het zoontje van Elisa, die Elisa meermaals mooi noemde, haar een roos gaf, diezelfde Yordi, die vertelde vlak voor de scheiding dat hij Elisa niet fysiek aantrekkelijk vindt en notabene al een tijd verliefd is op iemand anders.

Zouden we hier te maken hebben met een man die liever geen blauwtje loopt en wanneer dat wel het geval is (denk aan Elisa's briefje tijdens het midgetgolfen, waarop Yordi naar eigen zeggen werd afgefikt), hij snel het verhaal zo draait dat het lijkt alsof híj de dumper is? Gokje, hoor.

Ron en Tamara
Het dertig jaar getrouwde stel waar geen greintje passie meer te bekennen is, het uitgesproken stel in een restaurant, het 'we-zijn-meer-broer-en-zus-dan-geliefden-koppel' verbaasde vriend en vijand toen ze beiden over kerst begonnen tijdens de thuisdate. Is het preutsheid van Tamara? Is ze nog maagd? Christelijk? Extreem verlegen?

Ze hield het antwoord daarop tot de laatste vijf minuten spannend. Toen bleek inderaad: als twee mensen op papier perfect bij elkaar passen, wil het nog niet zeggen dat die vonk, die aantrekkingskracht en die spanning ook in de lucht hangt tijdens het samenzijn. Ron en tamara: friends without benefits.

Bas en patrick
Waar Ron en Tamrara op papier te veel van hadden (gelijkenissen), daarvan hadden Bas en Patrick te weinig, vond Patrick dan. En waar Ron en Tamara in praktijk te weinig van hadden (aantrekkingskracht, spanning), hadden Bas en Patrick in overvloed.

Conclusie: verliefdheid en een extreem verlangen naar elkaar hebben, is voor de langere termijn ook niet alles. Omdat we door boeken en films vaak wél denken dat verliefdheid zaligmakend is, zorgden Bas en Patrick voor het grootste wtf-momentje.

Bezorgden ze ons bijna plaatsvervangend liefdesverdriet. Peter, had je de flashforward niet kunnen skippen? Had er een samenvattende graphic ingegooid, zoiets als 'en ze leefden nog lang en gelukkig', dan zaten wij nu ook nog op een roze wolk.

Kortom: Married At First Sight herinnerde ons er weer even aan dat daten en relaties niet gaan zoals in The Notebook, helaas.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder