Florence (28) werd na een pittig auditie-proces uit duizenden vrouwen gekozen voor 'The Bachelor' in Australië. Ze ging voor een tussenjaar naar Melbourne, dacht aan een horeca-baantje en is nu een celebrity. "Ik was een van de favorieten, las ik op nieuwssite Daily Mail." Sterker nog: ze heeft alweer een ander programma opgenomen.

Ze vertelt haar verhaal exclusief aan Glamour.

"Thuis in Amsterdam lag ik op bed te bellen met een vriendin. Ze vroeg of ik al wist wat ik van plan was te doen in Melbourne. Ik had een one way ticket en een Working Holiday Visum en dacht eraan te werken in een kroeg. "Weet je wat je moet doen? Meedoen aan The Bachelor," zei ze.

We gingen een beetje googelen, je weet hoe dat gaat als je met een vriendin aan de telefoon hangt. Ineens zei ze: "oh my god, het programma is open voor application!" Ik hing op en pakte de inschrijving erbij. Wat een werk was dat. Vragen over m'n slechtste date, m'n leukste date, over m'n carrière, ik moest foto's sturen. Het was al elf uur 's avonds, dus ik vulde het formulier vrij nonchalant in, gewoon op m'n telefoon.

Ik dacht dat m'n aanmelding totaal niet in acht genomen zou worden. Er stond immers dat je een Australische citizen moest zijn. Eenmaal in Australië, was ik m'n aanmelding alweer vergeten. Drie maanden later mailde Warner Bros: of ik auditie wilde doen."

Ik zou verliefd kunnen worden.

Gekke Nederlander komt auditie doen
"Ik heb Australische familie en iedereen was in shock dat ik auditie ging doen. "Je hebt geen idee hoe groot The Bachelor hier is," zeiden ze. Je kunt het programma vergelijken met een Disneyfilm: de prins gaat op zoek naar zijn prinses. Het wordt neergezet als een sprookje, met mooie muziek en mooie jurken.

Ik kwam aan bij het hotel: de auditielocatie. Ik dacht aan een paar honderd aanmeldingen, tot een vrouw vertelde dat het er jaarlijks ongeveer veertien duizend zijn. Dit wordt niets, dacht ik toen ik om me heen keek. Iedereen zag er hartstikke leuk uit. We moesten meerdere opdrachten doen, zoals: op volgorde van jong naar oud gaan staan, zonder te praten. Waarschijnlijk om onze assertiviteit te testen.

Ook werden er liedjes opgezet en moesten we - als we het een leuk nummer vonden - naar voren stappen om erop te dansen. Ik koos 'So What' van P!nk en dacht: oké, ik ben er nu toch, schaamte opzij en gaan. Stond ik daar heen en weer te springen. Daarna moesten we discussiëren over de stelling: 'wat doe je als je er op de bruiloft van je vriendin achterkomt dat de bruidegom is vreemdgegaan?' Bij 'vertellen' stapte je naar rechts, bij 'zwijgen' naar links. Ik had als enige geen mening en bleef in het midden staan. Staat die gekke Nederlander hoor, in haar eentje, dacht ik.

Ik zei dat ik haar dag niet wilde verpesten en het daarom later zou vertellen. Die actie bracht me bij de laatste vijf. Daarna volgden één op één gesprekken met de regisseurs om te kijken hoe je op camera staat. Dan wachten, wachten, wachten, en weer een maand lange gesprekken voeren. Onder andere met een psyscholoog, die kijkt of je de druk van reality-tv aankan en of je bij de bachelor past. Een week voor de opnames kreeg ik te horen dat ik erbij zat."

Je gaat terug naar de basis.

Trillend ooglid
"De opnames waren in Sydney, daar staat The Bachelor Mansion. Een super mooi en groot huis met een tennisbaan en een zwembad. Bij aankomst gingen we jurken passen en werden we opgemaakt voor de eerste avond: het rode loper moment en de ontmoeting met de bachelor. Ik stapte de auto uit, keek hem aan en dacht: hij is ongelooflijk knap, een one size fits all, ik zou verliefd kunnen worden.

Matty heet hij trouwens, een marketing manager. Ik was als de dood dat ik iets raars zou zeggen, ook onzeker over m'n Engels. Ik zei: 'Hi, I'm Florence.' Hij hoorde meteen dat ik geen Australiër ben, dus ik vertelde m'n verhaal. "You probably hear this a lot, but I think you're extremely beautiful," zei hij. M'n ooglid begon te trillen, nog nooit last van gehad. Voor m'n gevoel stond ik daar heel gek te doen.

Toen vroeg hij: "Ben je altijd zo mysterieus?" "Misschien," zei ik. Je kon me wel voor m'n kop slaan. Daarna rende ik weg, het huis in. Het was zo overweldigend om de andere meiden te zien. Ze zijn alle 23 heel knap en getalenteerd. Ik kon alleen maar denken: hoe ben ik hier terecht gekomen?"

Straks word ik eerste.

Achter de schermen
"Tijdens mijn eerste date met Matty sprongen we hand in hand van een gebouw af. Bij het afscheid kuste hij me. Voor m'n tweede date werd ik opgehaald met een helikopter. We vlogen boven Sydney, boven National Park en eindigden bij een landhuis, waar we gingen pottenbakken. Daarna zaten we ergens buiten wijn te drinken en keken we uit op National Park.

Soms zei de regisseur middenin het gesprek: 'stop, hou je verhaal vast, kun je het zo herhalen? Dan moesten ze de camera bijvoorbeeld verzetten, waarna Matty weer opnieuw vroeg of ik broers of zussen heb, maar er werd nooit verteld wat we moesten doen of zeggen.

Ik geloof oprecht dat je door zo'n programma een relatie kunt opbouwen. Je gaat terug naar de basis. Als je een single date hebt, dan ben je een hele dag samen; zonder telefoon, zonder afleiding, zonder seks. We hebben alleen gezoend; verder konden we niet gaan. Ik zag hem alleen als de camera's draaiden en hij sliep niet in hetzelfde huis."

Huilen
"De opnames duurden drie maanden. Een lange tijd zonder mobiel, internet, kranten, magazines en televisie. We zaten 24/7 op elkaars lip, dus er is wel geschreeuwd onderling, maar ruzies gingen nooit om Matty. Meer het middelbare school-drama; iemand aanspreken op haar arrogantie.

Sommige meisjes konden niet omgaan met de druk van het filmen, het laat naar bed gaan en weer vroeg moeten opstaan, niet kunnen praten met de buitenwereld en moesten elke dag huilen. Je bent onderdeel van een show, dus soms moet je je binnen tien minuten klaarmaken en kun je even niet naar de wc. Daar moet je tegen kunnen. Ik vond het heel erg leuk en werd met sommige vrouwen goede vriendinnen."

Verliefd of niet?
"Toen de home visits aanbraken, de dates waarbij hij je thuis gaat bezoeken en er nog maar vier meisjes over zijn, werd ik zenuwachtig: straks word ik eerste, maar ik ben nog niet verliefd. Ik vond hem wel heel leuk. M'n familie kon hij natuurlijk niet ontmoeten, dus ik stelde hem voor aan m'n vrienden in Melbourne.

Bij de eerst volgende ceremonie kreeg ik geen roos. Ik ben vierde geworden. Misschien was ik uiteindelijk wel verliefd geworden; je weet nooit hoe het anders had gelopen. Ik heb hem na het programma nog één keer gezien, toen we iets moesten opnemen. We volgen elkaar op Instagram, maar dat is het wel.

Ik heb respect voor zijn relatie. Hij is nog steeds samen met het meisje dat eerste werd. Ik ben ver gekomen, te dichtbij om nog lekker bij hem op de thee te gaan. Met de nummers een, twee en drie ben ik nog wel hecht. We vliegen het hele land door om elkaar te zien."Montage
"Ik was niet altijd blij met mezelf toen ik het programma op televisie zag, maar dacht wel: ja, zo is het gegaan. Dit ben ik. Mensen die zeggen dat ze slecht zijn geëdit, moeten eerder bij zichzelf nagaan hoe ze zich hebben gedragen. Sommige meisjes moesten bijvoorbeeld altijd hun mening geven, en werden dan ook zo neergezet."

Paparazzi
"Mijn leven is compleet veranderd. Ik word door merken benaderd en doe spelshows en interviews op televisie. Ook word ik voor feestjes uitgenodigd waar Australische presentatoren, acteurs, modellen, radio-dj's en influencers rondlopen. Tijdens uitgaan wil iedereen met me op de foto, vooral meiden. Maar ook moeders houden me aan om te zeggen dat hun zoon fan is.

Laatst zei iemand dat ik haar favoriet was tijdens The Bachelor en dat ze me volgt op Instagram. Ik zocht haar op; bleek het een bekend model te zijn. Ook zei een radio-dj: 'Hé Flo, kom je nog eens kletsen in de studio?'

Leuk, deze bekendheid, behalve 's ochtends vroeg. Soms doe ik expres een petje en zonnebril op. Toen ik met Elize, het meisje dat tweede werd, uit de Uber stapte, liep er zes man paparazzi foto's te schieten. Die foto's verschijnen dan in bladen en op de Daily Mail.

Daar las ik dat ik een van de favorieten was. Ik denk vanwege m'n Nederlandse nuchterheid. Australië is net als Amerika: alles is leuk en iedereen is knap. Niemand zegt wat hij echt vindt. Ik wel, en ik ben sarcastisch. Toen ik voor een date van een gebouw moest afspringen, zei ik hardop tegen mezelf: 'Ga lekker terug naar Melbourne, geen vent is het toch waard om voor te springen.' Ik vroeg me ook als enige af of ík The Bachelor wel leuk ga vinden."Toekomst
"Het is onzeker of ik hier kan blijven wonen, omdat je visum op visum krijgt. Voor nu blijf ik zeker nog een jaar en hoop ik mediadingen te blijven doen. Acteren wil ik proberen. Ik heb onlangs een ander programma opgenomen, maar daar mag ik nog niks over zeggen, behalve dat het in februari wordt uitgezonden."