Grote kans dat 'Weg van Jou' je nieuwe Nederlandse lievelingsfilm wordt

Het 'met hardop lachs' gehalte is hoog

weg-van-jou-nieuwe-nederlandse-lievelingsfilm
Weg van jou

Het komt niet vaak voor dat een Nederlandse romantische komedie vier sterren krijgt van de Volkskrant, het Parool en het NRC.

Hoge verwachtingen van 'Weg van Jou' met Katja Herbers (Divorce) en Maarten Heijmans (Ramses) in de hoofdrol had ik dus zeker.

Conclusie: ik ben zo vol van de film dat vriendinnen onderhand denken dat ik de pr manager van NL Film & Tv ben die aast op promotie: "Ga erheen. GA. Gaaa!"

Ben ik niet. Ik hou van films en werd extreem vrolijk van personage Evi die in de naam der carrière Rotterdam verruilt voor Terneuzen. Waarom? Ik leg het je uit in onderstaande punten. Zonder spoilers.

Alhoewel; 'Weg van Jou' is geen uitzondering op de romantische komedie regel 'je-moet-al-van-mijlen-ver-zien-aankomen-dat-ze-samen-eindigen'. Dat is oké. Het gaat om de invulling en de details.

 1. De komische timing van Katja Herbers is spot on. Het 'met hardop lachs' gehalte is daardoor hoog. Haar personage Evi is all of us als ze haar love interest in beschonken toestand opbelt. Meerdere malen. Heel veel meerdere malen.

  De schaamte de volgende dag is gigantisch wanneer ze hoort dat hij die nacht iets heel anders - lees: heftigs - aan z'n hoofd had.

 2. Wat Alles is Liefde, Hartenstrijd, Alles is Familie en Hartenstraat met elkaar gemeen hebben? De naam, inderdaad, maar ik doel op het decor: Amsterdam. Weg van Jou speelt zich af in Terneuzen. Weilanden in plaats van de Negen Straatjes en komen de hoofdrolspelers daar nu zeilend een school zeehonden tegen?

 3. Van hoofd- tot minimale bijrollen: de casting had niet beter gekund. Ken je acteur Patrick Stoof van de Telfort reclames? Denk aan slogans als: "Van een TV in elke ruimte, naar nauwelijks ruimte voor de TV."

  Hij speelt een collega van Evi, het type lulletje rozenwater. Heeft amper tekst, maar alleen al van zijn droge gezichtsuitdrukking moet je grijnzen. Zo zijn al Evi's collega's op het kneuterige kantoor in Terneuzen; alsof je constant naar een sketch van Koefnoen zit te kijken.

  Weg van jou


 4. Van de chemie tussen Katja Herbers en Maarten Heijmans krijg je kriebels in je buik.

  En word je een beetje verliefd op hoofdpersonage Stijn. Met z'n schattige accent. En felgroene ogen. En I don't give a fuck houding. Beste scène: het 'wat-zijn-we-nu' gesprek op het toilet waar iedereen in en uit kan lopen, en dat ook doet.

 5. Steeds als je denkt dat Evi's leven niet ongemakkelijker kan, wordt het een scène later tóch nog een tandje erger. Met als absoluut hoogte, uh, dieptepunt: het eind. Slapstick ten top. Verder verklap ik niets.

 6. Ga erheen. GA. Gaaa! En laat me weten wat je ervan vindt.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder