Ik móet het even hebben over Boer Zoekt Vrouw (want ik ben verliefd op Marc)

“Wil je nog een mango vangen met mij?”

verliefd-op-marc-boer-zoekt-vrouw
Boer Zoekt Vrouw

'Ah!' 'Neeeee!' 'Dit is toch té lief.' Een samenvatting van de kreten die ik gisteravond uitkraamde tegen de boeren die op zoek zijn naar een vrouw. Voor de meeste vrouwen was het liefdesverdriet of liefdesgeluk wat de klok sloeg: Riks, Marc en Olke maakten hun keuze, al viel er bij Riks en Olke weinig meer te kiezen...

De ongemakkelijkheid, de ontluikende liefdes en de atypische 'flirtskills' bezorgen mij een flink staaltje woordenkots. Aangezien mijn collega's willen doorwerken en één van mijn werkzaamheden kletsen in schriftvorm is, doop ik jullie lezers om tot leden van de Boer Zoekt Vrouw club die ik virtueel bij het koffiezetapparaat tegenkom. Ik ga hieronder los, jullie in de reacties op Facebook, deal?

Marc, ik ben een beetje verliefd op je
Marcie toch. Weken stond je op standje emotieloos en ineens veranderde je in de onhandige, maar schattige versie van Hugh Grant in Notting Hill. Vorige week was ik even bang dat je vanuit praktisch oogpunt zou kiezen, áls je al zou kiezen. Annekim dus, omdat ze al in Zambia woont. Jullie 'mango avontuur' veegde deze theorie echter compleet van tafel. Je liefdesverklaring móest eruit, alsof er al dagen vlinders in je buik fladderden die moesten en zouden uitvliegen. Alsof de spanning die tussen jullie nog geen enkele keer voelbaar was er in het kwadraat uitkwam.

Hoe heb je je gevoelens zo lang verborgen kunnen houden? Ik kreeg er serieus 'tintelingen' van. De eerste kus onder de mangoboom, het moment waarop Yvon overduidelijk de benen moest nemen omdat de love birds elkaar wilden verslinden in de slaapkamer. Niet dat ze dat zeiden, maar die spanning, die spanning... Marcs tekst “Wil je nog een mango vangen met mij?” is de ongescripte variant van Julia Roberts' tekst in Notting Hill: "I'm just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her."

Maar toen...
Het verliefde stel maakte niet alleen Anke wakker om haar te dumpen, ook ik werd abrupt m'n liefdescocoon uitgesleurd. Annekim gaf nog een trap na: "En zijn gevoelens zijn wederzijds." Ik kreeg plaatsvervangend liefdesverdriet, dacht aan m'n eigen mislukte crushes op de middelbare school en besefte: precies om deze reden zou ik nooit. NOOIT. nooit meedoen aan Boer Zoekt Vrouw.

Marit, we moeten even praten
Wat Riks tegen Marit zei, was nog een tandje pijnlijker dan Marcs dumpactie. En dat terwijl Marit juist 'de winnaar' was. "De raakvlakken zijn er zeker. Nu nog even verliefd worden," zei hij.

Ho even. <insert ALLE mogelijke varianten van de shock en onbegrip emoji>

1) 'Even verliefd worden.' Verliefd worden is geen bijzaak Riks. Is verliefd zijn niet de BELANGRIJKSTE reden om een relatie met iemand aan te gaan?2) Als je na vijf dagen samenwonen nog geen gevoelens hebt, dan kun je bidden wat je wil, de vonk gaat er alleen niet van branden vrees ik. Helemaal niet als je eraan toevoegt dat je nog niet wakker ligt van Marit.

Of toch wel? Iets met hard to get... NEE, Marit, boek alsjeblieft zo snel mogelijk een enkeltje Nederland.

Sandra leeft nog lang en olkelukkig
Olke vond het na 5 (?) dates tijd voor duidelijkheid. En daarmee bedoelde hij niet het 'wat zijn we nu' gesprek, maar het: 'wanneer kun je je huis in Nederland verkopen, je baan opzeggen, je vrienden en familie adieu zeggen' gesprek. Want hé, hij gaat z'n koffies niet nóg langer alleen opslurpen aan de keukentafel.

Sandra was bang dat Olke zijn keuze ging baseren op wie het snelst kan hokken, maar niets was minder waar. Alberdiens dierenhart zorgde ervoor dat Olke niet eens meer een keuze had. "Wij kunnen een relatie beginnen," zei hij vervolgens tegen Sandra. Ze bedankte (?) hem. Alsof ze de finale van Idols had gewonnnen. Geen beker en platencontract, wel Olke en een kop koffie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder