8 vragen die alleen Nederlanders hebben bij het zien van de film The Hitman’s Bodyguard

Wáárom gebruiken ze geen Nederlandse politiewagens?

vragen-nederlanders-film-the-hitmans-bodyguard
The Hitman’s Bodyguard

Ik kan je zeggen dat het als Amsterdammer leuk is om naar de Amerikaanse actiekomedie The Hitman’s Bodyguard te kijken. Waar ik afgelopen jaar de cast nog vervloekte – WAAROM moet ik al twee weken omrijden om naar huis te komen?! -, vond ik het nu erg amusant om de straten waar ik dagelijks doorheen fiets terug te zien.

Wait What?
Het blijft een geinig idee dat Hollywood-sterren als Ryan Reynolds, Salma Hayek en Samuel L. Jackson door mijn stadje gelopen hebben. Maar huh? Die lijkt in mijn ogen in sommige gevallen anders. Daarom: 8 vragen die in mij opkomen tijdens het kijken van de Amerikaanse actiekomedie The Hitman’s Bodyguard.

 1. Wáárom gebruiken ze geen Nederlandse politiewagens?

 2. Maar onder de klok van Het Rijksmuseum zit toch helemaal geen luikje?

 3. Hoeveel hebben ze de gemeente Amsterdam moeten betalen voor het afzetten van de stad?

 4. Huh, hebben ze het gebouw aan de Weteringenschans, dat in de film dienst doet tot de gevangenis, twee keer zo groot gephotoshopt?

 5. Zullen Barry Atsma, Ryan Reynolds, Salma Hayek en Samuel L. Jackson een broodje kaas gegeten hebben in hun lunchpauze?

 6. Waar sliepen de Hollywood-sterren eigenlijk gedurende de opnames?

 7. Huh? De speedboot die via de Kromboomssloot naar de Rechtboomssloot gaat, komt toch helemaal niet uit op groot water?

 8. Waar is Abbey Hoes in de film? Het antwoord komt van mijn broertje: "Ze verkoopt bloemen in de film."

  Waar gaat de film over?
  The Hitman’s Bodyguard is een actiekomedie over ’s werelds beste persoonsbeveiliger en zijn nieuwe cliënt: een beruchte huurmoordenaar die wil getuigen tegen zijn opdrachtgevers. Ze staan al jaren lijnrecht tegenover elkaar en de haat zit diep. Nu zitten ze met elkaar opgescheept en hebben ze 24 uur om van Engeland naar Den Haag te reizen. Enige obstakel op hun pad is alles wat de verdachte, een moordlustige Oost-Europese dictator, kan verzinnen om hen te stoppen.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder