Een kijkje in de geest van een uitstervend ras: de niet-kijker van Temptation Island

Echt waar?!

waarom-ik-niet-temptation-island-kijk
Temptation Island

Ik kijk nonstop Netflix, maar dat gaat ten koste van televisietijd. Van Temptation Island weet ik dus zoveel als de losse flarden aan informatie die mijn collega's tijdens de lunch bespreken. Her en der zie ik wat artikelen met schocking beelden verschijnen, maar het meeste gaat langs me heen. Terwijl ik zonder enige verleiding en vermakelijke gossip door het leven ga, lijkt iedereen in de ban van het programma. Ondertussen gaat dit door mijn hoofd:

 1. Welk gezond stel doet aan zo'n programma mee?
  Als niet-kijker is het moeilijk je voor te stellen dat er enigzins normale stellen aan zo'n programma mee doen. Het kan niet anders dan dat de koppels nog maar een paar maanden samen zijn, want dan heb je toch niets te verliezen. Of ze houden gewoon niet echt van elkaar of van hun relatie.

 2. Dit is volgens mij allemaal fake
  Wat iedere Temptation-kijker waarschijnlijk over het hoofd ziet, is dat alles gescript is. De stellen zijn vast single acteurs.

 3. Wat een tijdverspilling..
  Een half uur lang kijken naar stellen die er letterlijk alles aan doen hun relatie zo snel mogelijk kapot te maken.. Word je daar nou wijzer of gelukkiger van? Zo'n programma is toch eigenlijk gewoon tijdsverspilling?

 4. Gaat het er nou wéér over?
  Tijdens de lunch zijn de namen Lisa en Merijn alweer gevallen en nu gaat het er weer over dat Ken toch de knapste is. Guys, kunnen we over iets anders praten?

 5. Oké misschien mis ik écht wel iets
  Je valt dus vanaf nu voor 95% buiten elk gesprek. Een beetje lachen en meeknikken terwijl je luistert naar analyses waar je geen hol van snapt. Als je geluk hebt, is er iemand in het gezelschap die de juicy details even aan je uitlegt. Zodat je toch een beetje bij 't gesprek blijft.

 6. Kan ik niet gewoon de hoogtepunten (lees: het vreemdgaan) volgen?
  Vraag ik aan mijn collega.. Nee blijkbaar niet want dan mis je teveel van hoe de stellen waren en hoe snel ze van braaf naar totaal losgeslagen vreemdgangers gaan. En juist daar zit de emotie in.

 7. Misschien moet ik toch één aflevering kijken
  Je voelt je toch een beetje een holbewoner. Dacht je thuis hartstikke intellectueel te zijn door docu's te kijken over The Mother of all Babes: Jane Birkin. Blijk je gewoon een hartstikke nitwit te zijn.

  Nu moet ik toegeven dat ik een beetje in de temptation kom om mee te doen met de massa toen ik een artikel voorbij zag komen met allemaal seksgifjes. Dat maakt me toch een beetje nostalgisch naar die goeie ouwe Big Brother en Gouden Kooi tijden. Maar aan de verhalen te horen is Temptation Island dat dus in het kwardraat.Vanavond zet ik in plaats van een nieuwe aflevering van de Amerikaanse serie Big Little Lies een afleveringetje van Temptation Island op. Yes, nu al zin in!

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder