De nieuwe documentaire ‘Eetstoornissen: maskers af’ van Jessica Villerius staat vanaf vandaag op Videoland

In de eerste aflevering wordt de 29-jarige Sanne gevolgd

documentaire-eetstoornissen-maskers-af-videoland
Videoland

Bekende documentairemaker Jessica Villerius komt met een nieuwe documentaire over eetstoornissen. De docu Eetstoornissen: maskers af verschijnt in verschillende afleveringen op Videoland. Vandaag is de eerste aflevering te zien.

Sanne
In de eerste aflevering wordt de 29-jarige Sanne gevolgd. Ze heeft al ruim veertien jaar een eetstoornis. Toch werd de ziekte pas vier jaar geleden vastgesteld. Aan Jessica Villerius vertelt ze haar verhaal:

“Ik heb me er heel lang doorheen kunnen bluffen. Er waren veel signalen die door hulpverlening, mijn ouders en omgeving niet opgepakt zijn. Het was heel lang een onzichtbare eetstoornis, die er wel echt was en heel veel invloed had op mijn leven, maar die ik kon maskeren. Het was niet zichtbaar aan de buitenkant en mensen zagen de strijd in mijn hoofd niet. Maar op een gegeven moment kon ik niet meer, en moest ik open kaart spelen, omdat het zichtbaar werd.”

Stappenteller
Sanne doet een boekje open over haar dagelijkse ritme: “Over de dag heen loop ik drie keer een grote ronde,” aldus Sanne. “Ik weet wel qua stappen hoe ver ik kom. Dat is de afspraak die er staat. Het is ook altijd dat rondje.” In totaal loopt ze iedere dag zo’n 10.000 stappen, dat gemiddeld 8 kilometer per dag is.

Kiezen
Sanne worstelt met een terugval en moet ze een lastige keuze maken: óf zichzelf laten opnemen in een kliniek, óf zelf iedere dag proberen te strijden tegen de eetstoornis. Bekijk de hele aflevering van de documentaire op Videoland.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder