Tim Hofman gaat nieuwe seizoen van BNN-programma 'Over Mijn Lijk' presenteren

"Ik ga het mooiste programma van de Nederlandse televisie maken."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het mooiste en tegelijkertijd meest aangrijpende programma op de Nederlandse televisie, dat is Over Mijn Lijk. Na zijn voorgangers Patrick Lodiers, Yvon Jaspers en Valerio Zeno is het aan Tim Hofman de eer om het stokje over te nemen. Niet alleen worden wij blij van deze keuze, ook de 30-jarige presentator kijkt ernaar uit.

Trotse Tim
"Ik ga het mooiste programma van de Nederlandse televisie maken. Trots (op kandidaat Mirjam naast mij bijvoorbeeld), vereerd en ik beloof dat het bijzonder wordt. in 2019 te zien op NPO1," schrijft Tim bij een foto met Mirjam, één van de kandidaten uit het programma.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ingrijpend en ontroerend
In het BNNVARA-programma Over Mijn Lijk worden vijf ongeneeslijk zieke jongeren gevolgd. Wanneer ze overlijden, weten ze niet. Dat ze niet oud worden, is zeker. Een confronterend en verdrietig gegeven, wat je terugziet in zowel de kandidaten als de presentator. En juist die kwetsbaarheid maakt het een steengoed - en Televisier Ring-waardig - programma.

Een goede keus
Zoals we Tim kennen, onder andere van Spuiten en Slikken, Je Zal Het Maar Hebben en YouTube-serie BOOS, kan hij als geen ander kwetsbare televisie maken. Juist omdat Tim zelf zijn gevoelige kant durft te laten zien en oprecht geïnteresseerd is in zijn medemens, durven anderen zich ook open te stellen.

Dat kan Tim als geen ander, met een lach en een traan. En juist die lach is ook nodig in het programma. Iets wat niet voor iedereen is weggelegd. Maar voor Tim wel, zo liet hij in zijn voorgaande presentatieklussen al zien.

Valerio zegt BNN vaarwel
Inmiddels is BNN bezig met alweer het achtste seizoen van het programma. Dat Valerio afscheid neemt als presentator, is niet zijn eigen keuze. "Ik wilde graag nog een seizoen van Over Mijn Lijk maken. Desnoods freelance, maar dat mocht niet. We zijn met name de laatste twee jaar uit elkaar gegroeid. Dat soort dingen gebeuren,” vertelde hij aan RTL Boulevard. Dat maakt dat de 34-jarige Zeno na tien jaar trouwe dienst afscheid neemt van de publieke omroep.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder