RTL komt met een nieuwe talentenjacht: 'The Talent Project'

En het is niet zomaar een talentenjacht

Floor, Flooring, Tile, Interior design, Room, Event, Table, Lobby, Furniture, Building,
RTLXL

RTL heeft er een nieuw programma bij, The Talent Project. En voordat je denkt, ‘dit is de zoveelste talentenjacht’, lees dan vooral even verder. Want dat is dit keer niet het geval.

Rupsen en vlinders
Om meteen met de deur in huis te vallen: Johnny de Mol en Yolanthe Sneijder-Cabau nemen de presentatie van de talentenjacht op zich. Niemand minder dan Chantal Janzen, Caro Emerald (haar eerste televisieklus) en Roel van Velzen zijn de juryleden in het nieuwe RTL-programma.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
“Toen ik werd gebeld dacht ik, wéér een talentenjacht. Maar toen ze vertelden dat je de hele progress van iemand meemaakt, dat is gewoon echt wel vet. Je hoop natuurlijk op rupsen en vlinders,” aldus Roel van Velzen.
This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Stoomcursus
Kandidaten doen in The Student Hotel in Amsterdam auditie voor de driekoppige jury. Wanneer de jury potentie ziet in een kandidaat, mag hij of zij meedoen aan 'The Talent Project Academy'; een snelcursus van honderd dagen waarin ze klaargestoomd worden voor het grote podium.

En dat is ook precies hetgeen waarom Chantal zo enthousiast is: “Ik zou never nooit aan een talentenjacht mee hebben gedaan, behalve aan deze. Je krijgt een opleiding, dat is zo gaaf aan dit programma, ” vertelt de presentatrice.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Coaches
Tijdens de 'snelcursus' staan veertien verschillende coaches voor de kandidaten klaar, variërend van vocal coaches, onder leiding van Esther Pierweijer, tot styling coach (Tommy Driessen) en Kaj Gorgels als social media coach.

Auditie 2.0
Na de stoomcursus doen alle kandidaten nogmaals auditie (een soort auditie 2.0), dan voor zowel de jury als publiek. Na deze auditie bepaalt de jury wie van hen een plekje verdient in de halve finale. Hiervoor zullen de acht kandidaten een week lang in de Academy (The Student Hotel) verblijven. De winnaars van de halve finale gaan door, en zullen tegen elkaar strijden om de titel in de grote finale.

Emotioneel
En dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Van Velzen vertelt dat “kandidaten een hoge, vaak psychische drempel over moeten.” Dankzij de achtergrondverhalen leef je echt mee met de deelnemer. Zelfs de kritische Caro Emerald heeft het af en toe niet droog kunnen houden.

One to watch
Kortom; in andere talentenjachten draait het vaak om de hoofdprijs aan het eind van het programma, bij The Talent Project is de weg ernaartoe juist het belangrijkst. Dat maakt deze talentenshow wel degelijk anders dan en een aanvulling op de huidige programma's.

The Talent Project is vanaf 21 september 20:30 te zien op RTL 4 en wordt gepresenteerd door Johnny de Mol en Yolanthe Sneijder-Cabau.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder