Glamour's Nikki ging naar horrorfilm The Nun ('engste film aller tijden')

Het nachtlampje aan of uit?

Face, Photograph, Light, Head, Snapshot, Reflection, Photography, Darkness, Portrait, Night,
Cos Aelenei

Aan Glamours online stagiaire Nikki de eer om de uitdaging aan te gaan. Zij mocht naar The Nun, 'de engste film van 2018'. Hieronder schrijft ze een review over haar ervaring. Spoileralert: niet lezen als je nog van plan bent om naar de film te gaan.

Horrorkraker The Nun
The Nun wordt bestempeld als ‘de engste film van 2018’. Of ik daar niet naartoe wilde gaan voor een leuk artikel? Ehm. Ik wil me niet laten kennen, dus ach. Waarom ook niet? *slik*

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Spin-off van The Conjuring
Over de film zelf: The Nun is een spin-off van de horrorkraker The Conjuring 2 en tevens het vijfde deel van The Conjuring-serie. De horrorfilm is de best bezochte titel in de Nederlandse bioscoop van de afgelopen dagen.

Sjaak afhaaks
Dus daar zat ik dan, op mijn zondagavond in de bioscoop. Gewapend met een grote bak popcorn ging ik de zaal in. Mijn twee vriendinnen lieten het toch afweten, onder het mom ‘ik ben verkouden en hoesten in een bios is echt niet relaxed’ en ‘ik red het niet met eten, ga maar zonder mij!’. Smoesjes. Gelukkig kreeg ik mijn vriend zo gek om mee te gaan.

We gaan beginnen
Na mijn uitgebreide publiekscan (drie verloren tieners en een ANWB-koppel) dimmen de lichten. We gaan beginnen. Het verhaal speelt zich af in Roemenië, 1952. In een afgelegen middeleeuwse abdij pleegt een non om onverklaarbare redenen zelfmoord. Het Vaticaan vertrouwt de zaak niet, en besluit eerwaarde Burke (gespeeld door Demián Bichir) en non in de wording, zuster Irene (Taissa Farmiga), op pad te sturen.

Opgehangen non
Wanneer het duo aangekomen is bij de abdij word je al gelijk geconfronteerd met een opgehangen non, doordrenkt met bloed. Ondertussen pikken kraaien her en der wat vlees van het dode lichaam. Geen fraai beeld, maar hé; ik ben niet van suikergoed.

Schrikmomenten
Pas verder in de film begin ik me een beetje zorgen te maken. Door het surroundsystem en het enorme scherm (zijn bioscoopschermen altijd zo groot?) schrik je toch net iets meer, wanneer een demonische non uit het niets op eerwaarde Burke valt. Dit terwijl hij zijn avondwandelingetje op het kerkhof (why?!) aan het maken is.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het wordt enger
Het wordt pas echt feest wanneer de hoofdrolspelers moeten overnachten in de abdij. Scènes van spookachtige nonnen met demonische hoofden die op de gang rondzwerven worden afgewisseld met een krijsende Irene. En had ik al verteld over het 10-jarige jongetje in pyjama op het kerkhof, dat slangen uit zijn mond laat komen?

Afgezaagd verhaal
Oké, die schrikmomenten zijn niet echt relaxed. Als ik stiekem naast me kijk zie ik dat mijn vriend af en toe ook met zijn handen voor z’n ogen zit. Maar op een gegeven moment ken je de trucjes wel. Ik word een beetje moe van al het demonische gekrijs en de creepy spooknonnen. Daarbij komt dat ik het verhaal ook vrij afgezaagd vind.

Nachtlampje uit
Ook van het publiek hoor ik geen angstkreten of snikjes. Nu kan het aan de lage opkomst liggen, maar ik vermoed dat de titel ‘engste film aller tijden’ een marketingstunt van Warner Bros is geweest. Ook mijn vriend (een held op sokken) vond de film wel eng, maar niet angstaanjagend. Stiekem ben ik een beetje teleurgesteld, zeker omdat ik me op een mentale marteling had voorbereid. Ik heb gewoon met het nachtlampje uit geslapen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder