Het kan dus enger: horrorfilm The Nun is gebaseerd op waargebeurde verhalen

Lees verder als je ze wil weten en lees niet verder als je nog wil slapen vannacht

the-nun-gebaseerd-op-waargebeurde-verhalen
The Nun

Een must voor horrorliefhebbers: The Nun. Waarom? Omdat het de engste film van 2018 wordt genoemd. Als je het niet gelooft, lees dan even de filmrecensie van Glamour’s Nikki, die de horrorfilm in de bioscoop zag. En wist je al dat YouTube de officiële teaser van de horrorfilm offline haalde omdat de beelden als ‘te schokkend’ werden ervaren?

Alsof het hele gebeuren nog niet eng genoeg is, hebben we een nieuwtje die de hele film nog nét iets enger maakt: The Nun is gebaseerd op (meerdere!) waargebeurde verhalen. Lees verder als je ze wil weten (en lees niet verder als je nog wil slapen vannacht).

Valak
The Nun gaat over een non, zuster Irene, die naar Roemenië reist om een incident in een klooster te onderzoeken. Het incident draait om een wezen, genaamd Valak. En laten er nu net verschillende verhalen zijn van mensen die zo’n demonisch wezen hebben gezien. De Amerikaanse Cosmopolitan haalt het zeventiende-eeuwse boek The Lesser Key of Solomon aan, waarin Valak genoemd wordt.

Ed en Lorraine Warren
Dat is nog niet alles. The Nun is een prequel van The Conjuring (nog zo’n freaky film). Zoals horrorfanaten waarschijnlijk wel weten, is The Conjuring gebaseerd op echte verhalen van de onderzoekers van demonen (wij wisten ook niet dat dat een ding is) Ed en Lorraine Warren. Nou, zo zit het dus ook met The Nun.

Haunted church
Tony Spera, de zoon van Ed en Lorraine, vertelt aan Esquire dat zijn ouders in de jaren ’70 een Engelse kerk waar het zou spoken bezochten. Volgens het koppel vonden ze daar inderdaad een spookverschijning van een non. Toen de non nog leefde, had ze blijkbaar een affaire met een monnik en was ze daarom levend begraven in de kerk.

Nog een verhaal
De regisseur van The Nun, James Wan, zegt dat de non uit de film (ook) op een ander verhaal van de Warrens is gebaseerd. James vertelt dat Lorraine geteisterd werd door een “wervelende draaikolk van een tornado met een demonisch figuur erin met een soort capuchon.”

Dus.. slaap lekker vannacht, mensen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder