Anouk breekt in DWDD als ze over nummer praat: 'Ik vind het heftig'

'Als je de tekst zo hoort, is het toch anders'

anouk-dwdd-huilen-nummer
Still DWDD

Gisteren schoof Anouk aan bij Matthijs van Nieuwkerk om over haar nieuwe album Wen d’r maar aan te praten. Een album waar alleen maar Nederlandstalige muziek op te vinden is. Wennen voor fans, maar ook wennen voor Anouk zelf.

Emotioneel moment
Als Matthijs een deel van de tekst van een van de nummers (Red Mij) van Anouks nieuwe plaat opleest, wordt het haar te veel. Anouk is zichtbaar aangedaan, ze vecht tegen de tranen. "Waarom raakt dit je zo?" vraagt Matthijs. "Dit is een van de redenen waarom ik sommige nummers niet wil spelen, daar voel ik me niet prettig bij. Ik weet niet waarom, maar het grijpt me aan. Het is gewoon anders." legt ze uit.

Wat mensen misschien niet weten, is dat de 43-jarige Haagse zangeres enorme faalangst heeft. Ook daar vertelt ze over. “Ik denk elke keer: waarom doe ik mezelf dit aan? Als ik het financieel slimmer had aangepakt vanaf het begin van mijn carrière, dan had ik een groter potje opgebouwd. Ik heb te weinig gespeeld aan het begin van mijn carrière, daar heb ik nu soms spijt van."

Die faalangst is zelfs zo groot, dat ze kleiner is gaan wonen. "Zodat ik die druk niet meer heb. Dat ik de dingen kan doen waar ik me prettig bij voel, maar dat ik niet meer iets móét.”

Knap!
Dat Anouk niet stil zit, moge duidelijk zijn. Waar ze de tijd vandaan haalt met zes kinderen, joost mag het weten, maar ze fixt het allemaal. In het voorjaar 2019 staat ze weer in het Ziggo Dome in Amsterdam, waar ze twee concerten zal geven. Niet alleen is ze in de aanloop ernaartoe druk bezig met haar nieuwe muziek, ook heeft ze letterlijk niet stil gezeten.

Stunning
Ook ging de zangeres in gesprek met RTL Boulevard. En man, man, kijk even hoe goed ze eruit ziet! Nieuwe haarkleur, nieuwe wenkbrauwen, nieuwe kleding, nieuw lijf. De sportschool is zo te zien vaak bezocht.

Bekijk het fragment hier, of hieronder.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder