Maans cover van Wim Sonnevelds 'Het Dorp' in DWDD maakt de tongen los

De één is lyrisch, de ander vindt het een aanfluiting. Wat vind jij?

image
Still DWDD

Gisteravond was Maan aanwezig bij De Wereld Draait Door om een cover te zingen ter ere van de nieuwe muziekrubriek Songs in the Key of Life. De 21-jarige The Voice-winnaar koos ervoor om Wim Sonnevelds 'Het Dorp' te vertolken. Waar Maan meestal alleen maar lof krijgt voor haar covers, is dit keer niet iedereen enthousiast.

Levensloop
"In de nieuwe rubriek Songs in the Key of Life worden de mooiste liedjes die bij de sleutelmomenten van het leven horen gezongen", aldus Matthijs. Elke week wordt een andere artiest uitgenodigd om een zelfgekozen nummer te vertolken.

In totaal zijn dertien momenten uitgezocht uit de levensloop van een mens; van de geboorte, tot uiteindelijk de dood. Alain Clark trapte vorige week af met Isn’t She Lovely voor de geboorte.

Wat vind je?
Aan Maan om het tweede sleutelmoment te vertolken; de kinderjaren. Ze koos voor Wim Sonnevelds iconische nummer Het Dorp. "Het is een van de lievelingsliedjes van mijn moeder, dat luisterde ik veel in mijn kinderjaren. Het herinnert mij aan mijn jeugd in Bergen, een rustig dorp aan het strand waar ik opgroeide," legt de zangeres uit.

Zie hier het optreden. Scroll door naar minuut 40. Ter vergelijking hieronder de originele versie van Wim Sonneveld.

Kritiek
Meestal krijgt de zangeres niets dan positieve reacties op haar optredens. Dit keer is dat niet het geval. Twitter is er nog niet uit; sommigen zijn lyrisch, anderen vinden haar nog te jong om dit te zingen. "Laat Wim het niet horen," wordt er onder andere gezegd.

Gelukkig zijn er ook mensen die het wél wat vonden:

Goed punt; waar maken we ons druk om.

Advertentie - Lees hieronder verder