Chilling Adventures of Sabrina geeft een aanwijzing over het Gargoyle King-mysterie van Riverdale

Things got weird

chilling-adventures-of-sabrina-hint-riverdale
Riverdale

Wie aan het derde seizoen van Riverdale is begonnen, weet dat het fictieve stadje geteisterd wordt door een nieuw kwaad.

Dit keer draait het om een levensgevaarlijk spel, Griffins and Gargoyles. Deelnemers aan het spel plegen zelfmoord in een soort ritueel, Ethel is een centraal figuur in het spel en er duikt een soort mythisch figuur op die bekendstaat als de Gargoyle King. Oftewel: het is één groot mysterie.

Voor het geval de detective in jou nu naar boven komt, we hebben weer een aanwijzing erbij. En die komt niet uit Riverdale. In de nieuwe Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina wordt gehint naar het Gargoyle King-mysterie.

Riverdale en Greendale
In Sabrina wordt het stadje Riverdale verschillende keren genoemd. We kunnen dus aannemen dat de wereld van Sabrina en Archie dezelfde wereld is (ook omdat allebei de series van dezelfde makers op de Archie Comics gebaseerd zijn). Het verhaal van Sabrina speelt zich af in Greendale, een stad aan de andere kant van Sweetwater River.

Bekend personage
Niet alleen wordt Riverdale verschillende keren terloops genoemd in Sabrina, er verschijnt ook een personage uit de populaire serie op een onverwacht moment. Een personage uit Chilling Adventures of Sabrina, Miss Wardwell, doet op een gegeven moment haar deur open en treft daar een pizzabezorger aan. Wie de pizza aflevert? Niemand minder dan Ben Button.

Dood, of toch niet?
‘Huh? Die is toch dood?’ horen we je denken. Klopt, dachten we. Ben is het personage in Riverdale dat het spel Griffins and Gargoyles speelde, zichzelf vergiftigde, in het ziekenhuis belandde en vervolgens zelfmoord pleegde door uit het raam te springen.

Verwarrende tijdlijn
Voor je nu met het argument ‘misschien bezorgde Ben de pizza nog vóór zijn dood’ komt: dat is niet zo. Riverdale vindt plaats rond Labor Day, dus begin september. Sabrina’s verjaardag is daarna pas, tijdens Halloween. Dat betekent dat pizzabezorger Ben halverwege november nog kiplekker rondliep door Greendale. Gek, toch?

Magie in Riverdale
Nu weten we dat Chilling Adventures of Sabrina een fantasy-tintje heeft. Het gaat immers om een tienerheks die magische krachten heeft. Slaat Riverdale nu ook een bovennatuurlijke weg in of is alles rondom de Gargoyle King logisch te verklaren? We zullen de volgende afleveringen moeten afwachten..

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder