Redenen waarom je Chilling Adventures of Sabrina moet kijken

Het eerste deel van de serie is vanaf nu te zien op Netflix

chilling-adventures-of-sabrina-aanrader
Chilling Adventures of Sabrina


Afgelopen vrijdag verscheen de nieuwe serie Chilling Adventures of Sabrina op Netflix. De serie – die een reboot is van de oude comedyserie Sabrina the Teenage Witch – is gebaseerd op de stripverhalen van The Archie Comics (inderdaad, dezelfde comic books als Riverdale).

De serie gaat over Sabrina, die bij haar tantes Hilda en Zelda woont in het stadje Greendale. Ze is half-heks, half-sterveling. Op haar zestiende verjaardag wordt ze gedwongen te kiezen tussen de ‘Church of the Night’ en haar menselijke tienerbestaan. Sabrina gaat voor een derde optie, met alle gevolgen van dien.

Dat de serie de moeite waard is, bewijzen de lovende kritieken (de site MetaCritic geeft vier sterren) én de fanbase die (nu al!) is ontstaan. Nog niet overtuigd? We zetten wat argumenten voor je op een rij.

 1. Het heeft dezelfde feeling als Riverdale
  Als je Riverdale goed vindt, moet je deze serie ook zien. Chilling Adventures of Sabrina heeft niet voor niets iets weg van Riverdale. Beide series zijn gebaseerd op The Archie Comics en gemaakt door dezelfde producenten. Extra leuk aan Chilling Adventures of Sabrina: er wordt regelmatig verwezen naar Riverdale. Sterker nog, er wordt een aanwijzing gegeven over het Gargoyle King-mysterie van Riverdale.

 2. We houden van de personages
  Sabrina is iemand die je in je vriendengroep (en zeker niet als vijand) wil hebben. Ze laat niet over zich heen lopen en doet alles voor degenen van wie ze houdt. Maar echt alles. Zoals doden tot leven wekken. Nog een persoonlijke favoriet als het om personages gaat: tante Hilda. Zij is de perfecte mix tussen een schattige, breiende huisvrouw en een badass dodelijke heks. En ze maakt verdomd goede waarheidssoep.

 3. It's good to be bad
  Sabrina is niet de ultieme held die door en door goed is. Ze probeert altijd de juiste keuzes te maken, maar maakt soms even een slippertje (lees: ze snijdt de keel door van een medestudent en nogmaals: ze brengt een dode tot leven). Hetzelfde geldt voor Hilda en Zelda. Ze zijn niet door en door slecht, maar blijven dienaren van Satan (jep, dat is zo minstens creepy als het klinkt).

 4. De humor
  Voor iedereen die into zwarte humor is. Vooral de toespelingen op het christendom (dat in de serie de tegenhanger van de Church of the Night is) zijn de moeite waard. En, voor de kenners onder ons, zit er een extra dimensie in de serie. Iedere aflevering wordt er subtiel verwezen naar andere series, boeken, legenden, historische personen, noem maar op. Leuk om te ontdekken tussen het kijken door. De kers op de taart is de goede muziekkeuze. Kijk de serie, en je snapt wat we bedoelen.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder