Exclusief: Lil Kleine verklapt eerste nieuwtjes over nieuwe seizoen The Voice

En een hilarische discussie tussen Anouk en Ali B:

T-shirt, Clothing, Blue, Cool, Neck, Shoulder, Sleeve, Arm, Pocket, Jeans,
The voice of Holland

Aanstaande vrijdag is het zover: stipt 20.30 uur zitten we klaar voor het nieuwe seizoen van The voice of Holland. De eerste aflevering belooft veel goeds, zowel door de steengoede kandidaten als de loslippige uitspraken van de coaches.

Een paar highlights: een Harry Potter-lookalike met een Michael Bublé-stem, Waylon die tot tranen wordt geroerd en Anouk die spijt heeft van haar gedraaide stoel “kan ik nog terug?”. Ter voorbereiding op de eerste aflevering spreekt Glamour de coaches van dit jaar.

Broekie van de groep
Net als iedereen, zijn we uiteraard benieuwd naar Lil Kleine, de nieuweling en het broekie van de coaches. Hij vertelt dat John de Mol himself hem destijds vroeg om coach te worden. Of hij twijfelde om mee te doen? “Ik vind het een eer dat ik hiervoor gevraagd ben. Daar kun je geen nee tegen zeggen,” aldus Jorik – zoals Lil Kleine echt heet.

Spannende tijd
Of de rapper zich ook zo zelfverzekerd voelt in de rode stoel als tijdens zijn optredens? “Ik zou nooit ‘ja’ op iets zeggen als ik niet zeker weet dat ik het kan, maar ik vond het wel spannend. Optreden en muziek maken doe ik op de automatische piloot. Dit was iets nieuws voor me. Dat zorgde wel voor gezonde spanning.”

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Voor Lil Kleine is overigens niet alleen een goede stem belangrijk. “Ik draai uiteindelijk niet alleen voor een stem. In het begin natuurlijk wel, dat is het enige wat je hoort. Het gaat voor mij om het totaalplaatje.”

Anouk tegen Ali: 'En dat zeg je tegen mij?! Jij jankt altijd'

Voor welke coach draai jij?
Wij zijn benieuwd voor wie van zijn mede-coaches Lil Kleine zou draaien als ze zelf mee zouden doen. Voor de rapper geen moeilijke vraag. “Anouk. Zij is een beestachtig goede zangeres, de beste van ons land.”

Dat gevoel is bij Anouk geheel wederzijds. Wanneer we haar dezelfde vraag stellen, antwoordt de zangeres resoluut: “Sowieso Jorik. Geen uitleg nodig. Zowel qua stem als muziek.” Ali kiest, na een lichte twijfel, uiteindelijk voor Waylon. “Door zijn karakteristieke stemgeluid.”

Zelf meedoen?
Op de vraag of de coaches zelf ook mee zouden doen aan The Voice (in de tijd dat ze nog niet bekend waren), is Anouk net zo resoluut. “Never. Ik zou daar nooit aan beginnen.”

Anouk: 'Daar heb ik een week lang depressief van in mijn bed heb gelegen.'

Ze had het niet gedurfd, maar ook niet gewild. “Ik zou het nog steeds doen op de manier waarop ik het destijds heb gedaan: heel veel optreden. Heel veel jamsessies afgaan. Uren maken. Totdat je muziek een keer wordt opgepakt. Zolang dat niet gebeurt, blijven proberen.”

Een-tweetje
Bij DWDD gaf Anouk aan dat ze faalangst had. Dan is natuurlijk de vraag of ze die angst ook voelt in de stoel bij The Voice? Terwijl we dat vragen, onderbreekt Ali: “Toen je moest janken,” lacht hij. Ali doelt hierbij op het moment dat Anouk op televisie emotioneel werd toen Matthijs in DWDD de tekst van haar eigen nummer Red Mij voorlas.

Anouk reageert lachend: “En dat zeg je tegen mij?! Jij jankt altijd. Die ene keer in 23 jaar dat het mij overkomt, wordt het uitgelicht. Daar heb ik een week lang depressief van in mijn bed heb gelegen.”

De zangeres legt uit dat dat niet kwam doordat de kijker haar kwetsbaarheid zag, maar doordat ze zich normaliter kapot ergert aan huilende mensen op televisie. Ik ben wel kwetsbaar, als ik thuis ben. Ik heb daar geen gêne voor. Maar ik vind het niet prettig als ik tijdens een optreden moet huilen. Ik heb graag de controle, wat ik toen niet had. Het overviel me.”

Waarop Ali reageert: “Nee, ik snap je. Het is echt niet leuk. Maar bij mij stoorde je je er echt aan hè? Eerlijk?” De rapper doelt op het moment dat tijdens de Televisier Ring uitreiking emotioneel werd op het podium toen hij zijn nummer Waar Ben Jij Nou zong ter nagedachtenis van de in februari overleden Mies Bouwman.

Anouk: “Eerlijk; ik moest eerst keihard lachen. Daarna dacht ik; hoe durf je tegen mij te zeggen dat je Dominique een stom nummer vindt, terwijl je zelf met zo’n slecht nummer bij de Televisier staat. Jij moet gewoon nooit meer zingen,” is haar ‘subtiele’ advies aan Ali.

Anouk: 'Ik erger me er groen en geel aan.'

Krokodillentranen
Waarom Anouk zo’n moeite heeft met huilende mensen op televisie? “Ik erger me er groen en geel aan. Heb komt vaak niet oprecht over, bij sommige mensen zijn het krokodillen-tv-tranen. Ik heb daar heel veel moeite mee. Bij anderen, en dus ook bij mezelf.

Klik tussen de coaches
Hoewel het nu lijkt alsof Ali en Anouk een kleine strijd voeren, is de klik tussen de vier coaches goed. Ze zijn allemaal dominante persoonlijkheden, maar dat is volgens Ali juist goed. “We weten daardoor wat we aan elkaar hebben. Als we ons aangevallen voelen, geven we allemaal onze grenzen aan. Maar dat is goed. Dat dwingt respect bij elkaar af.”

‘Respect voor Ali’
Dat Anouk en Ali in hun doen en laten nogal verschillend zijn, moge duidelijk zijn. De één kalm doch krachtig, de ander een komische flapuit. Daar is Anouk zich van bewust: “Ik heb heel veel respect voor Ali. Hij is super scherp, opmerkingen rollen zijn mond uit alsof het niks is. Dat is niet te leren, dat zit in je karakter. Daar kan ik alleen maar van genieten.”

Contact met kandidaten
De coaches spreken hun teamleden meer naarmate het programma vordert, zo leggen ze uit. “Hoe langer je in de competitie zit, hoe intensiever het contact wordt. Dan kun je meer aandacht aan de personen besteden. Het is moeilijk om in een team van zestien je aandacht goed te verdelen. Dat wordt makkelijker richting de live shows, als je nog een kleiner team hebt.”

Waylon: 'Je moet knokken voor je plek.'

Zwart gat
Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn, iets waar het hele programma naartoe wordt geleefd. De winnaar is uiteindelijk in extase, in de hoop een grootste carrière tegemoet te gaan. Of is dat een illusie? Waylon kan daar stellig over zijn: “Ze moeten het uiteindelijk zelf doen. Daar ligt voor de winnaars een kans en een valkuil. Je staat dan op de braderie in Leuven, zonder band en televisie. Je moet knokken voor je plek.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder