De beste Nederlandse misdaadserie van dit moment: Mocro Maffia

Zelfs beter dan Penoza, als je het ons vraagt

beste nederlandse misdaadserie mocro maffia
Mocro Maffia

Was je vijf seizoenen lang hooked aan Penoza? Ondertussen is de populaire Nederlandse serie gestopt. Maar niet getreurd, want we hebben een nieuwe verslaving voor je: de Nederlandse serie Mocro Maffia.

Amsterdamse
cocaïnehandel
Mocro Maffia gaat over de onderwereld van Amsterdam. Nederlandse jongeren met Marokkaanse roots voeren oorlog in de Nederlandse hoofdstad. Het gaat niet alleen om de macht binnen de cocaïnehandel, maar ook om wraak, liefde, familie en vriendschap.

Het verhaal wordt verteld vanuit een journalist, gespeeld door Daan Schuurmans. De voormalige vrienden Romano (Mandela Wee Wee), Potlood (Nasrdin Dchar) en De Paus (Achmed Akkabi) staan samen aan de top van de cocaïnehandel, tot De Paus breekt met Romano. Wanneer De Paus coke wil jatten van Romano, vallen er doden. De Paus neemt wraak, de Mocro Oorlog is officieel begonnen.

Het boek
De serie is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Wouter Laumans en Marijn Schrijver. Acteurs Achmed Akkabi en Thijs Römer kwamen op de set van Moordvrouw op het idee het verhaal te verfilmen.

Het verhaal is losjes gebaseerd is op het boek. Iedere aflevering wordt er benadrukt dat het hier niet gaat om bestaande personen of gebeurtenissen, maar om fictie. Toch is het concept van de Mocro Maffia maar al te bekend in Nederland.

Fictie of non-fictie?
Mocro Maffia laat zien hoe het er echt aan toe gaat in het criminele circuit van Nederland. De keiharde werkelijkheid die recht onder onze neuzen plaatsvindt. Nasrdin Dchar vertelt aan Metro Nieuws: “Ik hoop dat jongeren bij het zien van de serie denken, ‘oh nee, laat ik dat toch maar niet doen’. We schuwen de hardheid niet en laten zien dat het een hele heftige wereld is, zonder genade.”

Een aanrader
Waarom je deze serie moet kijken? Steengoed acteerwerk, een (helaas) realistische weergave van de werkelijkheid en spanning die je op het puntje van je stoel houdt. Een serie die je aan het denken zet (met vragen als “Wat nou als niet het verkopen, maar het kopen van coke strafbaar was? Als niet de Mocro's, maar de Nederlanders als criminelen worden bestempeld?”).

Trailer
Benieuwd geworden? Bekijk de trailer hieronder. Mocro Maffia is vooralsnog alleen op Videoland te zien.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Mocro Maffia