Jamai kreeg een donornier van zijn schoonbroer: ‘Mijn nier werkte nog maar voor 12 procent’

De presentator ging in eerste instantie naar de huisarts vanwege een beetje vocht

jamai-schoonbroer-doneerde-nier
Pauw

Presentator Jamai Loman was afgelopen vrijdagavond te gast bij Pauw. Hier vertelde hij dat hij de afgelopen maanden problemen had met zijn gezondheid. Hij onderging recent een niertransplantatie en zijn zwager was de donor.

Van beetje vocht naar een ziekte
Eerder dit jaar viel het Jamai en zijn vrienden op dat hij veel vocht vasthield. Hij besloot in juni naar de huisarts te gaan. Deze verwees hem meteen door naar het ziekenhuis. Hier bleek dat zijn nier nog maar voor twaalf procent werkte. Vanaf dat moment moest hij aan de dialyse en was het wachten op een nierdonor.

De beste match
Meerdere mensen binnen zijn familie waren bereid hun nier af te staan. Degene die uiteindelijke de beste match bleek te zijn, is Jamais schoonbroer. De presentator laat weten hoe dankbaar hij is: “Dat is onbeschrijflijk. Ook voor hem is het een zware operatie. Hij verdient een standbeeld. Hij heeft mij mijn leven teruggegeven.”

Bewust over donorschap
Door zijn verhaal te delen, hoopt Jamai dat meer mensen nadenken over doneren. Hij tipt: “Praat er een keer met elkaar over in je familie.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder