Nieuwe mindblowing Harry Potter-theorie over identiteit van Nagini

De theorie heeft alles te maken met de nieuwe Fantastic Beasts-film

harry-potter-theorie-identiteit-slang-nagini
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald en Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

Het laatste boek uit de (originele) Harry Potter-reeks mag dan ruim acht jaar geleden uitgekomen zijn, het verhaal leeft nog steeds. Fans over de hele wereld komen nog steeds regelmatig met nieuwe theorieën over personages, verhaallijnen en verbanden. De nieuwste theorie van een Potterhead op Reddit gaat over Nagini, de slang van Voldemort. En geloof ons, die wil je even lezen.

De theorie
Om maar met de deur in huis te vallen, de theorie: Nagini is Voldemorts moeder, Merope Mergel (of Merope Gaunt in de Engelse boeken).

Voordat je nu denkt ‘huh’, ‘nee joh’ of ‘dat is vergezocht’, wacht even, want de argumenten zijn best wel plausibel. We leggen het voor je uit.

Half mens, half slang
In de nieuwe film Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald wordt dieper ingegaan op het verhaal van Nagini, zo zien we in de trailer.

Uit de film blijkt (zo heeft schrijver J.K. Rowling zelf bevestigd) dat Nagini eerst een vrouw was met een bloedvloek, waardoor ze uiteindelijk in een slang veranderde. In de film zien we dat Nagini aan het werk bij reizend circus en freakshow Circus Arcanus. Hier heeft de vloek haar nog niet definitief in een slang veranderd, maar kan ze wanneer ze wil van gedaante verwisselen.

Kan zo bij het circus

Nu blijkt dat Voldemorts moeder, Merope, al eerder door J.K. Rowling in verband is gebracht met het circus. In Harry Potter and the Half-Blood Prince beschrijft de eigenaar van het weeshuis waarin Marten Vilijn opgroeide Merope: “We vroegen ons af of ze uit een circus kwam.”

Gevaar voor haar zoon
De theorie gaat verder: “Misschien gaf Merope haar kind aan een weeshuis, fakete ze daarna haar eigen dood en liep ze weg. Zo zou ze haar kind niet in gevaar brengen als ze eenmaal in een slang was veranderd. De Mergels zijn de afstammelingen van Zalazar Zwadderich. Er is geen betere familie om een slangenvloek te hebben dan deze.”

Onder controle
Volgens de Reddit-gebruiker vond Nagini haar weg terug naar haar zoon, toen ze haar slangenlijf volledig onder controle had en ze wist dat ze geen gevaar meer voor Voldemort was.

Wedergeboorte
Nog een argument dat deze theorie ondersteunt: In het vierde Harry Potter-boek, The Goblet of Fire, krijgt Voldemort een nieuw lichaam. Hij wordt herboren, door verschillende magische ingrediënten, waaronder de beenderen van zijn vader en het gif van zijn slang. In de theorie wordt dit gelinkt aan het drinken van ‘moedermelk’ bij de geboorte. Dat zou in ieder geval wel verklaren waarom Voldemorts lichaam zulke slangachtige trekken heeft.

Maar..
Klinkt aannemelijk, toch zitten er een paar gaten in deze theorie. De eigenaar van het weeshuis beweert dat ze Merope heeft zien sterven. Plus, de reden dat Voldemort er zo onmenselijk uitziet, heeft J.K. Rowling in de boeken al gegeven: zijn uiterlijk werd steeds lelijker naarmate hij meer duistere magie (waaronder het maken van Gruzielementen) gebruikte.

Nog even geduld

Verder weten we nog te weinig over de bloedvloek van Nagini om met zekerheid uitspraken te doen. Eerst even wachten tot de nieuwe Fantastic Beasts-film uitkomt, dus. Gelukkig voor ons is dat al bijna, op 15 november.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder