Netflix komt weer met nieuwe (historische) horrorserie: 1899

Een serie met een Nederlands tintje

horrorserie-netflix-1899
Unsplash

Het zou zomaar kunnen dat Carice van Houten en/of Michiel Huisman binnenkort te zien zijn in een nieuwe horrorserie van Netflix. Een historische horrorserie welteverstaan: 1899 gaat over een migrantenschip dat rond de eeuwwisseling de overtocht maakt van Londen naar New York.

Castmix
Waarom Carice en Michiel? "We werden enthousiast van het idee om een Europese serie te maken met castleden uit verschillende landen," zeggen Jantje Friese en Baran Bo Odar, de makers, tegen Variety. "Centraal staat de vraag wat ons verbindt en wat ons onderscheidt. En hoe angst een trigger kan zijn voor dat laatste."

Horror story
Benieuwd naar het horroraspect? Aan boord van het schip zijn Europese migranten die hopen in de Verenigde Staten een beter leven op te kunnen bouwen. Wanneer ze op open zee een ander schip zien opdoemen, krijgt de reis een onverwachte wending. De passagiers belanden in een nachtmerrie als ze ontdekken wat zich aan boord van het andere schip afspeelt.

Kijktip
Wanneer '1899' precies op Netflix verschijnt, is niet bekend. Een optie voor nu: de Duitse serie Dark, van dezelfde makers als 1899. Volgens Netflix is het een van de meest bekeken niet-Engelse series. Behalve in Duitsland is de serie ook populair in de VS, Brazilië, Italië, Turkije, Spanje en Frankrijk.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder