Waarom Harry Potter-fans de nieuwe Fantastic Beasts-film moeten kijken

Voor het geval je meer wil weten over Perkamentus, Grindelwald en Nagini

harry-potter-fans-moeten-fantastic-beasts-zien
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Harry Potter-fans kunnen eeuwig blijven doorpraten over de Wizarding World. Als het al niet om de verhalen van Harry Potter zelf gaat, hebben we wel weer nieuwe theorieën over Voldemort, zijn slang Nagini of Albus Perkamentus.

Voor het geval je de zeven Harry Potter-boeken zo ongeveer uit je hoofd kent (guilty!), dan raden we je aan de nieuwe spin-off film Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald te kijken. In de film (die sinds een week in de Nederlandse bioscopen draait) wordt dieper ingegaan op de verhaallijnen van personages die we al kennen uit de boeken.

We leggen uit waarover J.K. Rowling allemaal uitweidt in de film. Zonder heftige spoilers, beloofd.

Het grote duel Grindelwald-Perkamentus
We weten uit de boeken dat Albus Perkamentus, zijn broer Desiderius óf Gellert Grindelwald het kleine zusje van de Perkamentussen, Ariana, per ongeluk geraakt heeft met een vloek die haar dood betekende. Later werd Grindelwald een van de machtigste tovenaars ter wereld. De enige die hem kan stoppen, is Albus Perkamentus. Maar de docent wil het in eerste instantie niet tegen hem opnemen, vanwege hun pijnlijk verleden en omdat hij bang is erachter te komen wiens vloek Ariana echt vermoord heeft.

Twee begrijpelijke, maar toch niet helemaal goede redenen, vond ik. Er stierven mensen aan de lopende band door Grindelwalds acties. Dan kon Perkamentus zijn angst wel opzij zetten om de wereld te redden, toch? Nope. Wat blijkt nu: in Fantastic Beasts komt J.K. Rowling met nóg een reden waarom het schoolhoofd in eerste instantie geen actie kon ondernemen tegen Gellert Grindelwald. En een verdomd goede reden, ook.

A love story
Over het pijnlijke verleden van Albus en Gellert gesproken: in de film zien we net iets meer over de aard van hun relatie. Zoals in de trailer al bekend wordt, waren de twee ‘hechter dan broers’. Iets wat suggereert dat de twee in hun jonge jaren een liefdesrelatie erop nahielden.

De Perkamentussen
Nog meer info wat betreft Albus Perkamentus: we duiken dieper in zijn familieverleden. En die nieuwe informatie is op z’n zachtst gezegd redelijk choquerend. (Om spoilers te voorkomen, leg ik dit niet uit. Kijk de film maar!)

De vrouw Nagini
En dan Nagini, de trouwe slang van Heer Voldemort. In Fantastic Beasts kennen we Nagini helemaal niet als slang, maar als jonge vrouw. We leren meer over haar verleden en over de bloedvloek die op haar familie berust. Én we leren haar als mens kennen. Met (liefdes)gevoelens. Na het zien van Fantastic Beasts 2 vraag je je gegarandeerd af hoe dit zachtaardige meisje in hemelsnaam de metgezel van de meest kwaadaardige tovenaar van de eeuw is geworden..

Dus, voor het geval je je Harry Potter-kennis wil uitbreiden: hup, op de bezemsteel naar de bioscoop!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder