Maak kennis met nieuwe Netflix-serie Tidelands: The Little Mermaid voor volwassenen

De vergelijking met True Blood is ook al gemaakt

image
Netflix

Vampiers zijn helemaal ingeburgerd in de virtuele (Netflix)-wereld. The Vampire Diaries, Twilight, om een paar voorbeelden te noemen. Tijd voor een nieuw bovennatuurlijk wezen, dacht Netflix. Maak kennis met Tidelands.

Een bovennatuurlijke serie over een kustdorpje dat bewoond wordt door mysterieuze wezens. Na de trailer (te bekijken hieronder) noemen sommigen de Netflix-serie zelfs The Little Mermaid voor volwassenen.

Vervloekt
Het verhaal? In Tidelands keert ex-gedetineerde Cal McTeer terug naar het vissersdorpje waar ze is opgegroeid. Net als ze haar leven weer op de rit denkt te hebben, spoelt er een lijk aan op het strand. Dit zet een reeks gebeurtenissen in gang die de bewoners van het plaatsje in een heel ander daglicht zetten. En ook Cal blijkt niet veilig voor de vloek die het dorpje al eeuwen in de greep houdt.

True Blood
Als klap op de vuurpijl is daar ineens een bijzondere groep buitenstaanders. Deze worden beschreven als sexy, maar gevaarlijke half-siren en half-mensen, ook wel de Tidelanders genoemd. Sirenes zijn halfgodinnen uit de Griekse mythologie die schippers de dood in lokten met hun verleidelijke gezang. De vergelijking met de serie True Blood is ook al gemaakt.

Benieuwd naar de trailer? Tidelands is vanaf 14 december te zien op Netflix.

Advertentie - Lees hieronder verder