Netflix maakt animatieseries van Matilda en Sjakie en de Chocoladefabriek

We zijn nu al benieuwd naar de animatieversie van Bram Bokkepoot

matilda-netflix
Still MatildaNetflix

Bram Bokkepoot die een gigantische chocoladecake moet wegwerken en Violet, kampioen kauwgomkauwer, die zo bol wordt als een luchtballon zie je binnenkort terug in animatievorm op Netflix.

Netflix is immers van plan animatieseries te maken die gebaseerd zijn op de boeken van Roald Dahl. De streamingdienst heeft een deal gemaakt met de erfgenamen van de beroemde kinderboekenauteur.

Meer, meer, meer
Het gaat niet alleen om Matilda en Sjakie en de Chocoladefabriek. Ook de GVR, De Griezels, Sjakie en de Grote Glazen Lift en Joris en de Geheimzinnige Toverdrank keren in een ander jasje terug op Netflix.

Felicity Dahl, weduwe van de in 1999 overleden Roald Dahl, is blij met de plannen. "Ons doel is om zo veel mogelijk kinderen ter wereld de unieke magie en de positieve boodschap van de verhalen van Roald Dahl te laten ervaren," laat ze in een statement weten. "Roald zou hier ontzettend blij mee zijn, dat weet ik zeker.”

Wanneer de series op Netflix verschijnen, is nog niet bekend. Begin volgend jaar start de productie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder